Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Inspirat de Tesla: Hyundai Kona Electric facelift a fost lipsită de calandrul decorativ

11 Noiembrie 2020 - 09:17
Denis Godorozea
Hyundai prezintă în premieră versiunea actualizată a celui mai compact şi celui mai de succes electromobil din gamă — Kona. Crossover-ul a beneficiat de un aspect exterior modificat, aparent inspirat de Tesla, dar şi îmbunătăţiri tehnice la interior. Mai puţine sunt modificările tehnice, însă.
Kona Electric a preluat multiple elemente de design de la gama actualizată cu motoare termice, prezentată mai devreme. Dar acum electromobilul se distinge mai mult de celelalte versiuni, or comparativ cu predecesorul a fost lipsit în totalitate de un calandru, chiar şi decorativ, iar partea frontală este ornamentată cu un corp unic al barei de protecţie, fără excese de decor şi doar cu emblema companiei ataşată pe partea de sus a barei.
Tot aici se regăseşte capacul prizei de încărcare, amplasat asimetric, ca şi anterior. Partea posterioară a beneficiat de o bară uşor restilizată şi noi semnături interioare pentru luminile LED posterioare. În urma modificărilor aplicate, Kona Electric a devenit mai lungă cu 40 mm, dar fireşte acest surplus nu se va face simţit la bord.
Habitaclul nu a suferit modificări prea mari, or chiar şi elementele de control par a fi neschimbate. Excepţie fac ecranul sistemului multimedia de generaţie nouă, acum cu o diagonală de 10.25 inch, dar şi instrumentarul de bord complet digital cu dimensiuni similare. Coreenii promit o izolare fonică mai bună şi sistem de iluminare ambientală decorativă. A fost suplinită şi lista sistemelor de siguranţă activă şi asistenţă pentru şofer.
Hyundai Kona Electric este propulsată în continuare de un motor de 204 CP şi 395 Nm, ce pune în mişcare puntea faţă. Motorul este alimentat de la o baterie de 64 kWh, ce promite o autonomie de până la 484 km, calculată conform standardului WLTP. De la o sursă de alimentare de 50 kW rezervele bateriei pot fi suplinite în proporţii de la 10% la 80% în 64 minute. În proporţii similare dar de la o priză de 100 kW Kona îşi va suplini rezervele în 47 minute.
Coreenii nu au îndrăznit să modifice prea mult aspectul maşinii, iar astfel vor reuşi să menţină şi preţurile mai atractive pentru versiunea electrică. Kona EV s-a bucurat de un succes pe piaţă, or din momentul lansării sale în 2017 şi până în prezent crossover-ul electric a fost comercializat într-un număr de 120,000 unităţi în întreaga lume.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter