Inspirat de trecutul în forţele armate: Jeep Gladiator se prezintă în versiunea Willys

3 Noiembrie 2020, 10:47
Denis Godorozea
Marca americană Jeep este printre primele din industria auto mondială, care a produs în serie offroader-e. Dar acestea au fost precedate de modele de teren dedicate în special forţelor armate, or anume acele prototipuri au pus bazele offroader-elor de serie. Anul viitor Jeep marchează aniversarea de 80 de ani, iar astfel americanii pregătesc şi o surpriză — o nouă versiune a pick-up-ului Gladiator, denumită Willys.
Noua versiune aminteşte de offroader-ul legendar Willys MB, angajat în forţele armate americane în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Astfel, stilistic Gladiator se inspiră de Willys-ul original, cu un decor exterior special. În trafic noua interpretare poate fi distinsă datorită calandrului de culoare neagră şi denumirea Willys aplicată pe caroserie. Noua versiune poate fi comandată doar în cadrul pachetelor opţionale Sport şi Sport S, iar cumpărătorii vor putea alege dintre 8 culori standard.

Modificările interioare sunt mai puţin vizibile şi se rezumă la prezenţa unor covoraşe de cauciuc speciale, mai rezistente în timp. În schimb, Gladiator Willys vrea să cucerească cumpărătorii cu un nivel de echipare mai generos, care include şi sistemul multimedia de top Uconnect cu ecran de 7 inch. Totodată, Gladiator Willys are incluse standard mai multe picanterii tehnice, precum o suspensie fortificată, preluată de la Rubicon, anvelope de offroad BFGoodrich KM2. Astfel cei de la Jeep sugerează că noua interpretare este ceva mai capabilă pe teren accidentat în raport cu un Gladiator standard.
Sub capota pick-up-ului se va situa doar unitatea V6 Pentastar de 3.6 litri. Motorul respectiv dezvoltă la activ 289 CP şi 353 Nm, resursele fiind gestionate de o cutie manuală cu 6 trepte sau opţional de cutia automată cu 8 rapoarte. Fireşte, sistemul de tracţiune integrală permanentă este prevăzut fără costuri adiţionale.
0
1,328
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!