KAMAZ a dezvoltat cel mai ecologic motor rusesc! Este un turbodiesel Euro 6

5 Noiembrie 2020, 18:28
Denis Godorozea
Unul dintre cele mai ecologice motoare cu ardere internă din Rusia este dezvoltat acum de KAMAZ. Unitatea turbodiesel numită KAMAZ-910.40 va fi disponibilă în mai multe versiuni de putere şi va corespunde normelor de poluare Euro 6. Dar deocamdată a fost asamblat doar primul prototip al noului motor, după care va urma o serie de teste ample pe camioanele ruseşti.
Motorul cu 6 cilindri în linie are o capacitate de 13 litri şi va dezvolta între 420 şi 560 CP, în funcţie de versiune şi modelul camionului. Ruşii dezvoltă noul motor în cooperare cu compania germană Liebherr, care au oferit inginerilor KAMAZ arhitectura propriului motor. Dar unitatea rusească este una originală, cu componente proprii.
Potrivit informaţiilor preliminare, noul KAMAZ-910.40 va fi simţitor mai ecologic în raport cu cel mai eficient motor de serie din gama existentă a companiei din Rusia. Conform aşteptărilor, acesta va emite de 5 ori mai puţini oxizi de azot, de 3 ori mai puţine particule tari şi de 2.5 mai puţine emisii de amoniac în atmosferă. KAMAZ planifică să testeze noua unitate pe camioanele proprii între 2021 şi 2023, iar din 2024 este planificată producţia de serie a motorului. KAMAZ-910.40 va substitui în gamă motoarele vechi V de producţie rusească, dar şi unităţile turbodiesel livrate ruşilor de alţi constructori.
0
5,380
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!