La 18 ani de când a fost produs, acest Mercedes-Benz SL şi-a găsit abia primul proprietar

27 Noiembrie 2020, 18:35
Denis Godorozea
Mercedes-Benz SL în caroseria R129 a devenit un model iconic chiar şi în anii săi de producţie, între 1989 şi 2002, acum fiind o piesă de colecţie îndrăgită de toţi fanii mărcii din Stuttgart, la mare căutare. Mai mult ca atât, această generaţie SL a determinat-o pe Prinţesa Diana să renunţe la Jaguar XJS, pentru prima dată în familia regală. Respectiv, o asemenea maşină în stare tehnică perfectă ar fi o adevărată bijuterie pentru cei pasionaţi de sportive.
Este şi cazul protagonistului istoriei noastre. Acesta este un Mercedes-Benz R129 în versiunea SL 500, produs în 2002, deci la apusul carierei celei de-a patra generaţie SL. Dar din momentul în care maşina asta a părăsit porţile uzinei de producţie, nu şi-a mai găsit niciodată vreun proprietar până acum, când a fost vândută la licitaţia organizată de Bring a Trailer.
Roadster-ul a fost păstrat până acum ca o adevărată capsulă a timpului, or elementele caroseriei sunt într-o stare tehnică perfectă, fără semne vizibile de uzură, iar asta pentru că şi odometrul îi indică doar 227 km. În varianta SL 500, sportiva are sub capotă benzinarul V8 de 5.0 litri, ce dezvoltă 326 CP şi 450 Nm şi se cuplează la o cutie automată cu 5 trepte, ce transmite cuplul pe puntea spate. În această formulă, decapotabila poate accelera până la 100 km/h în 6.2 secunde şi are o viteză maximă de 250 km/h.
Ca şi caroseria, habitaclul şi toate elementele de control de la interior au fost păstrate într-o stare impecabilă. Aici se regăseşte o tapiserie bicoloră din piele, iar panourile portierelor sunt ornamentate cu inserţii din lemn de culoare neagră. Conceput încă în 1989, SL R129 dispune de tehnologii mai nespecifice pentru sportivele din acea vreme, precum scaune ajustate electric cu memorie şi sistem de climatizare automatizat.
Acum, după o aşteptare de 18 ani, acest SL şi-a găsit primul proprietar în cadrul licitaţiei şi va fi înmatriculat oficial pentru prima dată. Pentru a intra în posesia youngtimer-ului legendar, cumpărătorul va avea de achitat 87,500 dolari americani.
0
2,399
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!