Lege absurdă în Turkmenistan: automobiliştii sunt obligaţi să-şi revopsească maşinile în culoarea albă

27 Noiembrie 2020, 16:44
Denis Godorozea
Turkemistan, fosta republică sovietică din Asia Centrală este recunoscută cu regimul practic dictatorial condus de Gurbangulî Berdîmuhamedov şi legile deocheate impuse de mofturile personale ale preşedintelui. Printre acestea — interzicerea importului de maşini de altă culoare, decât albă, obligarea cetăţenilor să-şi revopsească automobilele, dar şi ridicarea plăcuţelor de înmatriculare care încep cu cifrele "77", asta pentru că numerele de acest tip sunt rezervate în exclusivitate pentru preşedinte şi apropiaţii săi.
Mai nou, o altă iniţiativă a lui Berdîmuhamedov vine să complice viaţa cetăţenilor turkmeni, or acum preşedintele nu mai tolerează nici măcar vreun element decorativ exterior de o altă culoare, decât cea albă. Respectiv, chiar şi elementele decorative exterioare din plastic, precum inserţiile din barele de protecţie, difuzoare şi elementele ataşate de portiere — vor trebui să fie revopsite de posesorii acestor maşini în culoarea albă!
Potrivit presei locale, această prevedere nu este inclusă oficial într-un proiect de lege, însă toţi cetăţenii, fără excepţii, vor fi nevoiţi să-şi revopsească maşinile. De altfel, poliţia amendează deja şoferii chiar şi pentru calandrul de culoare neagră, iar din luna noiembrie a acestui an automobilele cu elemente exterioare de alte culori nu pot trece revizia tehnică obligatorie.
0
8,159
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!