Lucid prezintă cea mai accesibilă versiune Air: preţ competitiv în raport cu Tesla Model S

10 Noiembrie 2020, 17:29
Denis Godorozea
Versiunea de serie Lucid Air a fost prezentată în versiunea de serie în premieră mondială acum câteva săptămâni. Constructorul american se lăuda atunci cu caracteristici-cheie net superioare în raport cu principalul său rival, Tesla Model S, dar s-a ciocnit cu un val de critici referitor la preţul de pornire, motorizarea incipientă fiind cu cel puţin 10,000 dolari mai scumpă decât costă un sedan Tesla. Ei bine, acum cei de la Lucid prezintă o nouă versiune de pornire, cu preţ egalat cu cel al rivalului principal.
Aşadar, americanii anunţă startul comenzilor preliminare pentru noul lor sedan electric, pentru a rezerva un electromobil fiind nevoie de o plată preliminară egală cu 300 dolari americani, restul sumei urmând să fie achitată ulterior. Cea mai accesibilă versiune Lucid are la activ 487 CP şi promite o autonomie de 406 mile, echivalentul a 653 km, deci simţitor mai mult decât poate oferi o versiune incipientă Tesla Model S (539 km).
Preţul de pornire pentru această versiune Lucid Air este de 69,900 dolari americani, sau cu vreo 500 dolari mai mult decât costă un Model S Long Range. Dar aici ar trebui să menţionăm, că preţul indicat de americani presupune aplicarea subsidiilor de stat, care constituie în acest caz circa 7,500 dolari. Deci, într-un showroom, preţul minim pentru un Lucid Air ar fi de 77,400 dolari. Ei bine, cei de la Tesla, la rândul lor, tot obişnuiesc să afişeze preţurile cu reducerea inclusă din start.
Astfel, se pare că Lucid Air şi-a nivelat preţul de pornire cu Tesla Model S, iar acum abia aşteaptă să ajungă pe linia de asamblare. Potrivit oficialilor companiei, primele livrări vor demara în primele luni ale anului viitor.
0
6,085
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!