Mazda prefaţează viitoarele motoare termice: unitate cu 6 cilindri şi un motor rotativ

11 Noiembrie 2020, 17:17
Denis Godorozea
Mazda a publicat un raport financiar proaspăt pentru cel de-al treilea trimestru al acestui an. În mare parte, actul prezintă reuşitele constructorului pe piaţă, dar şi dezvăluie informaţii despre planurile de dezvoltare ulterioară, pentru următorii 2-3 ani. În acelaşi raport japonezii au inclus şi o primă imagine ce surprinde 3 propulsoare absolut noi.
Deşi nu a dezvăluit informaţii detaliate despre viitoarele sisteme de propulsie, până şi imaginea de mai sus este super intrigantă. Pe partea stângă în imagine putem vedea noul motor cu 6 cilindri în linie, iar precum ne-au şi obişnuit japonezii, motorul va fi oferit în diverse versiuni, pe benzină, motorină şi chiar concepţia Skyactiv-X, motor pe benzină cu aprindere prin comprimare. Capacitatea cilindrică a noului motor va fi de 3.0-3.3 litri, conform informaţiilor preliminare. Se presupune că primul model care va beneficia de noua unitate de propulsie va fi viitoarea generaţie Mazda6, care va migra pe o platformă nouă cu roţi motrice spate standard (tracţiune integrală opţional) şi motor amplasat longitudinal.
Unitatea din mijloc este şi ea nouă, fiind vorba despre o versiune micro-hibridă pe baza unui motor pe benzină cu 4 cilindri. Mai curioasă este, însă, creaţia din partea dreaptă, destinată viitoarelor modele de tip plug-in hybrid, sau după cum le caracterizează japonezii — sisteme 100% electrice cu range extender. Partea curioasă că în rol de acest range extender va fi un motor rotativ cu o capacitate mică, care nu va fi conectat direct cu roţile motrice. Primul model care va primi acest sistem va fi proaspătul crossover electric MX-30.
Primele modele cu motoare cu 6 cilindri vor apărea, însă, nu mai devreme de anul 2022. Respectiv cam tot atunci vom vedea şi noua generaţie Mazda6, care este şi nava amiral a japonezilor, iar sedanul urmează să fie acompaniat de un SUV absolut nou, denumit MX-50, potrivit surselor interne.
0
2,950
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!