Mercedes-AMG şi Lewis Hamilton obţin două recorduri istorice în Formula 1

2 Noiembrie 2020, 11:14
Denis Godorozea
Mercedes-AMG Petronas şi pilotul Lewis Hamilton s-au impus cu recorduri istorice în Formula 1 după cursa de la Imola, iar asta chiar dacă campionatul din acest an nu a finalizat încă. Vor urma încă 4 competiţii până la sfârşitul sezonului 2020, următoarea urmând să aibă loc peste două săptămâni în Turcia.
Mercedes-AMG a devenit primul constructor auto din istoria Formula 1 care a reuşit să obţină 7 titluri consecutive în rândul constructorilor — o premieră absolută în Cursa Regală. Astfel, Mercedes-AMG a depăşit în această performanţă recordul anterior, stabilit de Scuderia Ferrari, care a reuşit să cucerească 6 titluri consecutive între anii 1999 şi 2004. Concomitent, pilotul Lewis Hamilton intră în istoria competiţiilor sportive reuşind să obţină cea de-a 93 victorie în cursa de la Imola în cale să preia cel de-al 7 titlu din carieră. Amintim că până acum o asemenea performanţă i-a reuşit doar legendarului Michael Schumacher, pe care Hamilton l-a şi întrecut la numărul total de victorii obţinute în Formula 1.
Sezonul 2020 este unul mai special în Cursa Regală — pandemia de coronavirus a pus în pericol desfăşurarea competiţiilor în acest an, iar organizatorii s-au văzut nevoiţi să impună restricţii severe şi să revizuiască calendarul curselor. Pe de altă parte, acest sezon nu pare a fi la fel de intrigant, or în următoarele săptămâni pentru titlu vor lupa doar Lewis Hamilton şi Valterri Bottas, fiind unicii care au şanse să lupte pentru titlu. S-ar putea ca Formula 1 să piardă din interesul publicului, precum şi competiţia de anduranţă de la Le Mans?
0
1,508
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!