Mercedes-Benz şi Volvo vor cuceri piaţa camioanelor cu tehnologii cu hidrogen comune

2 Noiembrie 2020, 13:44
Denis Godorozea
Companiile Daimler Truck AG şi Volvo Group au semnat un acord istoric de înfiinţare a unei companii noi pentru dezvoltarea şi producţia sistemelor de propulsie cu hidrogen. În baza acestui acord, germanii şi suedezii vor coopera în dezvoltarea noilor unităţi de propulsie dedicate în primul rând camioanelor, iar astfel se urmăreşte cucerirea pieţei de camioane ecologice.
Lideri la nivel global în prezent în segmentul camioanelor, Mercedes-Benz şi Volvo dictează regulile jocului pe continentul european şi cel american (unde Daimler este prezent cu camioanele Freightliner). Dar metamorfozele pieţei impune constructorii auto să avanseze în dezvoltarea şi producţia camioanelor de generaţie nouă, cu zero emisii, iar tot mai mulţi constructori ajung la concluzia că singura soluţie în acest sens este dezvoltarea sistemelor de propulsie electrificate pe bază de hidrogen, or acestea nu necesită un timp îndelungat de încărcare a bateriilor şi ar putea substitui în totalitate sistemele de propulsie cu motoare termice.
Dar fireşte, asemenea tehnologii necesită investiţii colosale, iar pentru a eficientiza cercetările în acest sens cei de la Mercedes-Benz şi Volvo au decis să-şi unească forţele. Primele informaţii despre această cooperare au apărut mai devreme, iar acum părţile anunţă semnarea oficială a acordului de cooperare. Conform acordului, Volvo Group va achiziţiona 50% din cadrul Daimler Truck Fuel Cell GmbH & Co contra sumei de 600 milioane euro, însă doar după ce parteneriatul va fi agreat oficial.
În context, părţile au reamintit că cooperarea nu va afecta concurenţa directă dintre companii, inclusiv în segmentul camioanelor, or misiunea noii întreprinderi comune este de a dezvolta unităţi de propulsie de generaţie nouă, minimizând costurile şi preluând soluţii inteligente de la ambele părţi participante. Nu este exclus că în viitor germanii şi suedezii ar putea să ofere propriile tehnologii şi altor constructori de camioane. Obiectivul reiterat este de a dezvolta o gamă de camioane cu emisii de 0 g de CO2 până în 2050.
0
4,119
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!