Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Moldovenii, mai pasionaţi ca niciodată de Tesla în anul 2020! Top vehicule electrice importate în acest an

19 Noiembrie 2020 - 13:04
Ilie Toma
Moldovenii sunt fantastici şi uimitori uneori! Doar asta poţi spune când vezi statisticile oficiale din anul 2020! Ele sunt pur şi simplu incredibile la capitolul maşinilor electrice.
În primul rând, se confirmă încă o dată ceea ce spuneam noi încă în Moldova Electro Maraton 2020, acum câteva săptămâni, că numărul de automobile electrice înmatriculate în total în Moldova a trecut de bariera de 1,000 de exemplare, dar aici se includ vehicule de toate vârstele, importate atât în 2020, cât şi în alţi ani. Cert e că marele salt în electromobilitate s-a produs după anul 2018. Dacă în 2018 se importaseră 111 de electromobile, atunci în 2019 s-au importat 357 vehicule electrice, iar în primele 8 luni ale anului 2020 — deja 489, cifra urmând să crească până la sfârşitulul anului.
Cele mai fascinante cifre, însă, vin atunci când aruncăm o privire spre cele mai importante modele de electromobile din anul 2020 în Moldova! Statistica noastră cuprinde datele din primele 8 luni ale anului.

Pe poziţia 1 e un model oarecum firesc — Nissan Leaf — aici fiind vorba de exemplare de toate vârstele, importate în perioada de referinţă. Aşadar, în această perioadă în Moldova s-au importat 149 de exemplare Nissan Leaf.
Pe poziţia a 2-a se clasează, din nou, un model pe care e firesc să-l vedem în acest top: Renault ZOE, cu 65 de exemplare importate în primele 8 luni ale anului 2020. Din nou, vorbim de maşini electrice de toate vârstele.
Dar modelul care ocupă poziţia a 3-a a clasamentului e pur şi simplu incredibil! E vorba de Tesla Model S, model care a fost importat în 46 de exemplare numai în primele 8 luni ale anului 2020! Sigur, şi aici vorbim de exemplare de toate vârstele, dar să vedem atâtea exemplare doar de Tesla Model S importate în Moldova în 2020 e o chestie deopotrivă fascinantă şi incredibilă! Pentru comparaţie, în aceleaşi 8 luni ale anului 2020, în Moldova s-au vândut 23 de sedanuri luxoase noi dacă adunăm toate cifrele lui Mercedes-Benz S-Class, Porsche Panamera, BMW Seria 7 şi Audi A8 la un loc, iar dacă ne uităm cu un segment mai jos, la Mercedes-Benz E-Class, BMW Seria 5 şi Volvo S90, atunci numărul total al sedanurilor şi break-urilor din acest segment, vândute noi în această perioadă, a totalizat 36 de exemplare. Deci, în acest context, cele 46 de exemplare Tesla Model S importate în Moldova, chiar dacă sunt de diferite vârste, par şi mai fascinante!
Clasamentul e continuat de VW e-Golf, în Moldova fiind importate 25 de asemenea exemplare.

E interesant şi faptul că tot mai mulţi moldoveni optează şi pentru scutere electrice. În primele 8 luni ale lui 2020, în Moldova au fost importate 106 asemenea scutere. Cele mai populare dintre ele sunt de marcă AIMA, în statistica oficială ele nefiind divizate după modele.
La fel de interesantă şi fascinantă e distribuţia pe vârste a celor 489 de vehicule electrice importate în primele 8 luni ale anului 2020 — 294 dintre ele au vârste cuprinse între 0 şi 5 ani, 191 dintre ele — între 5 şi 10 ani şi doar 4 vehicule au peste 10 ani.
Şi o ultimă fascinaţie a statisticilor electrice din Moldova este faptul că în acest an au fost importate şi 6 tractoare electrice, dar şi 8 camioane electrice! Nu, aici n-avem divizarea pe modele, dar cu siguranţă ar fi curios cine sunt aceşti pioneri ai electroobilităţii din acest segment şi ce modele au ales ei în Moldova!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter