O familie, oprită în Germania de 3 ori în aceeaşi zi, pentru aceeşi încălcare. A treia oară poliţiştii n-au mai fost indulgenţi

1 Noiembrie 2020, 08:24
Ilie Toma
Poliţia din Germania raportează un caz curios ce vizează o familie cu copil, care circula aşa cum se circulă adeseori prin ţara noastră.
Poză simbol

Familia înainta la bordul automobilul său pe autotrada A3 din Germania, când a fost observată de un echipaj de poliţie, la o oră matinală. Bărbatul era la volan, dar soţia sa era pe bancheta spate, necuplată, cu un copil în braţe, fără vreun scaun specializat de transportare a copilului. Familia a fost oprită, poliţiştii au constatat că ei nu aveau un asemenea scaun la bord. Le-au explicat necesitatea lui şi au convenit că bărbatului i se permite să plece fără o amendă, cu condiţia că merg direct spre cel mai apropiat magazin să cumpere un scaun specializat, în timp ce familia sa ar fi aşteptat ca el să revină. Poliţiştii au plecat după ce a plecat bărbatul, aparent după scaun, mizând pe bunul simţ al celor cu care au discutat.

Doar că, numai o oră mai târziu, acelaşi echipaj de poliţie, care patrula aceeaşi autostradă A3, i-a observat cu doar vreo 10 km mai departe de locul primei opriri. Şi de această dată erau toţi 3 la bord, împreună cu copilul, în aceeaşi manieră, cu copilul în poale, fără un scaun specializat pentru transportarea lui. Au fost şi de această dată traşi pe dreapta. Şi de această dată poliţiştii au fost indulgenţi, permiţându-i tatălui să meargă să cumpere un scaun, fără a-i aplica pe loc o amendă.
Însă familia n-a profitat nici de a doua şansă care li s-a dat. Peste încă aproape două ore de la momentul celei de-a doua opriri, familia a fost surprinsă circulând din nou pe aceeaşi autostradă A3, doar că ceva mai la nord de această dată, reuşind să înainteze câteva zeci de kilometri. Paradoxal, dar şi de această dată în aceeaşi manieră, fără scaun pentru transportarea copilului şi cu el în braţe.

De această dată, poliţiştii germani n-au mai fost indulgenţi. Şoferul a primit o amendă de 400 euro pe loc, iar pentru că a ignorat repetat prescripţiile poliţiştilor, acestuia i-a fost suspendat permisul de conducere şi acum va avea de trecut prin ceea ce în Germania se numeşte în popor „testul idiotului” — o procedură lungă şi birocratică prin care şoferul va trebui să demonstreze în faţa unor funcţionari, apoi în faţa unui magistrat că este în toate apele pentru a putea conduce pe drumurile publice.
5
285,074
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!