Offroader-ul Ineos Grenadier va prelua de la Hyundai sisteme electrificate pe bază de hidrogen

23 Noiembrie 2020, 14:53
Denis Godorozea
Istoria de succes a offroader-ului britanic Ineos Grenadier continuă. După laudele aduse primului model din gamă, inspirat de generaţia precedentă Defender, dar şi după victoria obţinută în instanţă în faţa Land Rover, se pare că cei de la Ineos vor mai primi o mână de ajutor, astfel încât să avanseze în calea lor spre startul producţiei de serie. Britanicii se laudă cu un nou acord de parteneriat cu un mare concern auto — Hyundai.
Companiile Ineos şi Hyundai Motor Group au ajuns la un acord pentru cercetări şi dezvoltarea sistemelor de propulsie pe bază de hidrogen, iar acesta va aduce beneficii nu doar britanicilor, dar şi coreenilor. Amintim că iniţial Ineos este o companie chimică specializată pe producţia şi comercializarea produselor petroliere. În procesul de producţie, Ineos obţine cantităţi mari de hidrogen, care ar putea fi utilizat în segmentul electromobilelor cu sisteme de propulsie fuel-cell, în dezvoltarea cărora britanicii nu au deocamdată experienţă.
La rândul lor, cei de la Hyundai, care au şi un model de serie cu un asemenea sistem de propulsie, sunt cointeresaţi în obţinerea hidrogenului în cantităţi mari la preţuri accesibile. În schimb, cei de la Ineos vor avea acces la tehnologiile Hyundai cu pile de hidrogen şi vor încerca să integreze sistemele debutate anterior pe crossover-ul de serie Nexo pe o nouă versiune Grenadier, or în următorii ani britanicii vor fi nevoiţi să renunţe la motoarele cu combustie internă livrate de BMW pentru proaspătul offroader.
0
1,467
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!