Oficial: din 2030 Bentley va produce doar electromobile

6 Noiembrie 2020, 16:28
Denis Godorozea
Bentley confirmă oficial electrificarea mărcii pe parcursul următorilor 10 ani. Conform planurilor, din 2030 brandul britanic va comercializa doar modele 100% electrice. În urma restructurizărilor în cadrul Concernului Volkswagen, după care Bentley a ajuns în totalitate sub controlul Audi, putem anticipa că viitoarele electromobile de lux vor prelua substratul tehnic de la modelele electrice concepute în Ingolstadt.
Cel mai recent prototip 100% electric Bentley a fost coupe-ul stilat EXP 100 GT, prezentat în formă de concept pentru aniversarea celor 100 ani de la fondarea mărcii britanice. Dar electrificarea mărcii va începe treptat, până atunci, cu lansarea iniţială a unor modele cu sisteme de propulsie plug-in hybrid — premiera a două modele de acest tip este planificată pentru anul viitor, pe când un electromobil de serie ar urma să apară în 2025. Dar cu un an mai târziu britanicii anticipează electrificarea întregii game, fiecare model din portofoliu urmând să fie disponibil cu câte o motorizare 100% electrică, versiunile clasice cu motoare cu combustie internă fiind eliminate complet în favoarea motorizărilor hibride.
Dar şi hibridele se vor reţine în gamă pentru doar 4 ani, pentru ca în 2030 gama să fie compusă în mod exclusiv de electromobile. Tot atunci britanicii anticipează lansarea unor sisteme de pilot automat mai avansate, astfel încât posesorii limuzinelor de top nici să nu aibă nevoie de vreu şofer angajat. În contextul anunţurilor făcute de oficialii Bentley, în presa occidentală au apărut zvonuri precum că primul model 100% electric de serie al mărcii va fi moştenitorul limuzinei de top Mulsanne, care a fost pensionată recent şi nu s-a ales cu o generaţie nouă.
0
1,587
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!