Premieră: Audi SQ2 facelift! Cel mai compact SUV de performanţă devine mai lent după actualizare

16 Noiembrie 2020, 17:14
Denis Godorozea
Se pare că adaptarea unităţilor de propulsie la normele de poluare nu au cruţat nici cel mai compact SUV de performanţă din gama Audi — noul SQ2 facelift a devenit mai lent în urma actualizărilor, iar asta chiar şi în ciuda faptului că are sub capotă o unitate turbo pe benzină. Modificările estetice, însă, sunt minime în cadrul actualizării de mijloc de carieră, semn că crossover-ul indică vânzări bune chiar şi la câţiva ani de la prima lansare în Europa.
Aşadar, precum şi versiunile standard Audi Q2, supuse unui facelift mai devreme, varianta de performanţă SQ2 nu a suferit modificări estetice majore. Crossover-ul s-a ales cu bare de protecţie uşor restilizate şi un calandru cu structură interioară modificată. Blocurile optice LED posterioare şi farurile au rămas aceleaşi, însă acum clienţii pot opta pentru faruri matrice în variantele de top.
La fel de minore sunt actualizările rezervate habitaclului, unde SQ2 a beneficiat de un levier mai compact pentru schimbătorul direcţiei de mers a cutiei robotizate. Cei de la Audi sugerează modificări la sistemul multimedia MMI, însă acesta şi-a păstrat ecranul de 8.3 inch fără comenzi tactile — utilizatorii vor interacţiona cu sistemul în continuare prin intermediul rotilei situate pe tunelul central.
Fără prea multe detalii, germanii au anunţat actualizări pentru benzinarul TFSI de 2.0 litri. Puterea maximă a motorului a rămas neschimbată — 300 CP şi 400 Nm, precum şi cutia robotizată S tronic cu 7 rapoarte şi dublu ambreiaj. Modificările au rezultat, însă, într-un surplus de 0.1 secunde în timpul de acceleraţie până la 100 km/h, respectiv, exerciţiul are loc acum în 4.9 secunde.
Viteza maximă este limitată la 250 km/h. Standard interpretarea de performanţă are inclusă suspensia adaptivă Sport S cu o gardă la sol micşorată cu 20 mm în raport cu versiunile obişnuite, dar şi amortizoare rigidizate. Sistemul de frânare este reprezentat de discuri de 340 mm pe puntea faţă şi 310 mm pe puntea spate.
Primele exemplare Audi SQ2 facelift vor ajunge în showroom-urile europene începând cu anul viitor, iar comenzile preliminare pot fi plasate imediat din momentul premierei. În Germania preţul de pornire pentru crossover-ul de performanţă actualizat constituie 45,700 euro.
0
1,482
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!