Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: Lamborghini Huracan Super Trofeo Omologata. V10 aspirat natural şi tracţiune spate

19 Noiembrie 2020 - 12:19
Denis Godorozea
Lamborghini prezintă o nouă versiune de top pentru Huracan — noul hypercar cu indicele STO, dau Super Trofeo Omologata, pretinde a fi cel mai rapid model de serie cu tracţiune spate din gama constructorului italian. Dar până a dezvălui informaţiile tehnice şi caracteristicile dinamice, anticipăm că noua creaţie Lambo va trezi invidie chiar şi în concurenţii de talia Bugatti şi Koenigsegg.
La dezvoltarea acestui hypercar au pus mâna şi specialiştii din cadrul echipei de curse Squadra Corse, hypercar-ul de stradă având soluţii ochite la modele de circuit precum Huracan Super Trofeo Evo şi Huracan GT3 Evo. Curios este că inginerii nu au avut misiunea să stoarcă performanţe maxim posibile din unitatea V10, aspirată natural, ci au mers pe calea reconfigurării caroseriei şi suspensiei, astfel încât Huracan STO a deveni unul dintre cele mai uşoare hypercar-uri din familie, cu o greutate proprie de 1,339 kg. Astfel, este mai uşor cu 43 kg decât versiunea de top precedentă Performante, care având tracţiune integrală a fost cu doar 0.1 secunde mai rapidă decât monstrul lansat acum.
Lamborghini Huracan STO are o caroserie compusă în proporţie de 75% din fibră de carbon. Jantele din aluminiu au fost înlocuite cu unele noi, din magneziu. Până şi parbrizul a fost uşurat cu 20%! Pe lângă cele menţionate, noua versiune are un sistem de frânare Brembo, preluat direct de pe bolizii de circuit, iar puntea spate este viratoare. Absolut nou este şi pachetul aerodinamic exterior.
Hypercar-ul este propulsat de unitatea aspirată natural V10, capabilă să dezvolte 640 CP şi 565 Nm, cuplul fiind mai mic cu 35 Nm decât în cazul versiunii Performante. În această ipostază Huracan poate accelera până la 100 km/h în 3.0 secunde, repriza 0-200 km/h având loc în 9.0 secunde. Respectiv, în aceste exerciţii STO este mai lent decât Performante cu doar 0.1 secunde şi are o viteză maximă redusă cu doar 15 km/h, până la cel mult 310 km/h.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter