Premieră: Toyota Camry Hybrid primeşte actualizări în Europa! Dar este acesta un facelift?

23 Noiembrie 2020, 16:37
Denis Godorozea
După actualizările minore lansate pentru versiunea americană Camry, japonezii de la Toyota vin cu un pachet similar de modificări pentru sedanul comercializat în Europa. Dar, ca şi în cazul versiunii americane, actualizările par a fi mult prea modeste pentru a le integra într-un adevărat facelift de mijloc de carieră.
La nivel estetic e cam dificil să distingi versiunea actualizată de cea precedentă — aici şi-a făcut loc o bară de protecţie frontală cu calandru revizuit, de dimensiuni mai compacte, decorat pe extremităţi cu elemente cromate. Pentru clienţii europeni va fi disponibilă o gamă revizuită de jante din aliaj cu dimensiuni cuprinse între 17 şi 18 ţoli, iar gama de nuanţe a fost suplinită cu vopseaua Deep Metal Grey.
O doză similară de actualizări a fost pregătită şi pentru habitaclu, unde planşa de bord a fost înzestrată cu un nou ecran tactil al sistemului multimedia, acum în formă de tabletă, poziţionat mai sus şi cu o diagonală de 9 ţoli. Sistemul actualizat a devenit mai receptiv şi oferă conectivităţi Apple CarPlay şi Android Auto. A fost actualizată şi colecţia de combinaţii de tapiserie şi inserţii decorative.
Se pare că japonezii au uitat să introducă şi actualizări tehnice, or Camry mizează în continuare pe benzinarul de 2.5 litri, aspirat natural, acompaniat de un motor electric. Sistemul hibrid dezvoltă un maxim de 218 CP şi se cuplează la cutia cu variaţie continuă ce transmite cuplul pe puntea faţă. În schimb, Toyota anunţă o listă mai generoasă de sisteme de siguranţă activă şi asistenţă pentru şofer.
Pe listă se regăseşte un cruise control adaptiv, ce adaptează acum viteza în funcţie de indicatoarele rutiere din cale. Totodată, acesta cooperează cu sistemul de navigaţie şi poate ajusta viteza chiar şi la apropiere de curbă sau viraj. Ca şi anterior, sistemul de frânare automatizată de urgenţă este inclus standard, pe când noul cruise control inteligent va fi oferit doar contra cost.
0
3,153
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!