Primăria Chişinău: bulevardul Mircea cel Bătrân va fi extins până la strada Bucovina

26 Noiembrie 2020, 17:17
Denis Godorozea
Primăria municipiului Chişinău şi Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie a dat startul proiectului pentru extinderea bulevardului Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana al capitalei. Conform planurilor, bulevardul urmează să fie extins pe un tronson de aproximativ un kilometru, astfel încât să fie conectat direct cu strada Bucovina.
Deocamdată nu este clar când vor demara lucrările, or Primăria nu a specificat termeni exacţi. Odată cu extinderea suprafeţei de carosabil, autorităţile municipale planifică să extindă şi linia de troleibuze până la strada Bucovina şi, cel mai probabil, aleea bulevardului, care în acest an a fost supusă modernizării. Concomitent, la etapa elaborării proiectului municipalitatea a dispus proiectarea spaţiului tehnic subteran pentru pozarea liniilor magistrale de comunicaţii şi utilităţi, astfel încât să fie excluse intervenţii ulterioare în acest sens, iar la finalul lucrărilor zona să fie practicabilă.
Noul tronson va deschide acces spre sectorul Ciocana de pe strada Bucovina şi, teoretic, va fluidiza traficul în orele de vârf, când bulevardul este suprasolicitat de locuitorii sectorului, plecaţi spre muncă sau cei ce revin acasă.
1
2,121
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!