Primul SUV din gama Lotus va fi o sportivă 100% electrică cu peste 750 CP la activ

10 Noiembrie 2020, 13:39
Denis Godorozea
Premiera primului SUV din gama Lotus este tot mai aproape — britanicii şi-au botezat creaţia cu numele Lambda, urmând să o prezinte pe parcursul următoarelor luni. La moment nu există informaţii complete despre substratul tehnic, însă britanicii au confirmat că viitorul crossover va concura direct pe piaţă nu doar cu SUV-urile de performanţă Aston Martin şi Lamborghini, dar şi cu Tesla Model X, fiind un model exclusiv electric.
Schiţă cu designul viitorului Lotus Lambda

Acum presa britanică a reuşit să obţină informaţii noi referitoare la caracteristicile tehnice ale lui Lambda. În cadrul proiectării modelului, cei de la Lotus au renunţat la ideea unificării tehnice cu SUV-urile Volvo XC90 şi XC60 şi au optat pentru un substrat tehnic 100% electric, dar cel mai probabil tot dezvoltat în cooperare cu cei de la Volvo şi Polestar, cu care Lotus fac parte din holdingul chinezesc Geely.

Aşadar, potrivit informaţiilor preliminare, vor exista cel puţin două versini de performanţă, cu câteva variante de autonomie maximă, dar aparent toate cu cel puţin două motoare electrice în cadrul sistemului de tracţiune integrală. Versiunea de bază va avea cea mai mare autonomie, de până la 600 km cu un singur plin al bateriilor şi o putere maximă de circa 600 CP. Varianta de top va oferi la activ 750 CP sau chiar mai mult de atât, dar şi o autonomie limitată la circa 480 km din cauza performanţelor mărite.
Imagine render de Autocar cu noul Lotus Lambda, creată pe baza schiţei publicate anterior

Premiera noului SUV va avea loc pe parcursul anului viitor, însă debutul comercial — nu mai devreme de anul 2022. Producţia Lotus Lambda va avea loc la una din uzinele Geely din China, însă modelul va fi disponibil şi în Europa. Cei de la Lotus anticipează că Lambda va ajuta compania să-şi îmbunătăţească vânzările, or SUV-ul urmează să devină cel mai solicitat model din gamă.
0
1,695
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!