Primul bolid de stradă originar din Zimbabwe, cu componente BMW M8: Naran Hyper Coupe

26 Noiembrie 2020, 11:43
Denis Godorozea
Acum şi Zimbabwe se apucă de producţia automobilelor. Naran Hyper Coupe este, aparent, primul proiect conceput în această ţară africană, dar unul capabil să uimească chiar şi cei mai pretenţioşi pasionaţi auto, or acesta este un supercar exclusiv, cu design original şi laconic, dar cu substrat tehnic împrumutat de la BMW M8. Deocamdată, însă, maşina se prezintă doar în aspectul ei exterior în imagini render, or primele exemplare "vii" abia urmează să apară, deşi prototipurile de teste se aventurează deja pe circuite închise.
Naran Hyper Coupe este un supercar clasic cu motor amplasat în faţă şi o formulă de aşezare 2+2 la interior. Aspectul exterior al maşinii a fost elaborat de atelierul britanic Wyn Design, care anterior a pus mâna la crearea operelor precum Apollo IE şi De Tomaso P72. Conform planurilor, hypercar-ul Naran va avea o caroserie realizată din fibră de carbon şi un ansamblu de elemente aerodinamice mai sofisticat, capabile să asigure o forţă de apăsare de până la 1,377 kg.
Inima hypercar-ului, motorul, va fi oferită de proaspătul BMW M8. Este vorba despre unitatea biturbo V8 de 4.4 litri, dar care va fi supusă unor modificări consistente de către specialiştii germani de la Racing Dynamics. Respectiv, sub capota Naran motorul va fi capabil să dezvolte 1,063 CP şi 1,036 Nm, fiind cuplat la o cutie automată de origine ZF cu 8 rapoarte, asemănătoare cu cele utilizate de BMW, dar fortificată pentru a face faţă cuplului mai mare.
Hypercar-ul va moşteni şi sistemul de tracţiune integrală şi va oferi posibilitatea acţionării unui regim gen drift-mode, în cadrul căruia cuplul va fi livrat în exclusivitate punţii spate.
În această ipostază Naran va fi capabil să accelereze până la 60 mph (97 km/h) în mai puţin de 2.3 secunde, viteza de 100 mph (161 km/h) fiind cucerită în 4.56 secunde. Acul vitezometrului va opri în drept cu cifrele 370 km/h.
Proiectul a fost demarat de afaceristul Ameerh Naran, originar din Zimbabwe, specializat pe prestarea serviciilor de lux precum arenda avioanelor private de top. Pentru a-şi realiza visul afaceristul a fondat compania Naran Automotive cu sediu în Marea Britanie. Versiunea de serie a hypercar-ului va fi prezentată pe parcursul anului viitor, urmând să fie produse doar 49 unităţi, fiecare cu denumire proprie, precum în cazul iaahturilor de lux. Preţul nu a fost estimat încă, dar anticipăm că acesta va varia în funcţie de preferinţele clienţilor în ceea ce ţine de decorul exterior şi tapiseria habitaclului.
0
2,792
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!