Probleme de rudenie: noile BMW Z4 şi Toyota Supra pot lua foc! Se anunţă un nou recall

23 Noiembrie 2020, 13:31
Denis Godorozea
Aprovizionarea cu componente de la aceiaşi furnizori lansarea modelelor în parteneriat cu alţi constructori rezultă adesea în probleme şi defecte de rudenie. Este şi cazul noii generaţii Toyota GR Supra, care pare să se confrunte cu aceleaşi defecte de uzină, precum şi BMW Z4, cu care împarte substratul tehnic. Mai nou, un defect depistat la modelele produse de la începutul acestui an şi comercializate în SUA poate avea consecinţe grave.
Problema este raportată la nivelul rezervorului de combustibil, care a avut parte de sudură necalitativă în procesul de producţie. Urmare a defectului de uzină, rezervorul nu este 100% ermetic, iar în procesul de exploatare pot surveni scurgeri de combustibil, care ulterior să declanşeze incendierea maşinii. Respectiv, reprezentanţele americane BMW şi Toyota au înaintat organizaţiei NHTSA o cerere de organizare a unei campanii de recall pe piaţa americană.
Potrivit calculelor estimative, campania vizează un total de 49 automobile comercializate de la începutul acestui an, fiind vorba de 35 unităţi Toyota GR Supra şi 14 unităţi BMW Z4 — semn că sportiva japoneză se bucură de o cerere mai bună? În service rezervoarele defecte vor fi înlocuite cu unele noi, absolut gratuit. Amintim că mai devreme Toyota GR Supra de generaţie nouă a mai devenit protagonista unei campanii de rechemare în service, anul trecut fiind depistat un defect la nivelul centurilor de siguranţă.
0
1,470
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!