Proiect inedit Volkswagen: pe o insulă din Grecia vor circula doar electromobile

6 Noiembrie 2020, 12:41
Denis Godorozea
Volkswagen lansează proiectul oraşului viitorului în parteneriat cu autorităţile elene. Conform planurilor, insula Astypalea din Marea Egee va fi transformată într-un mediu futurist, unde vor circula doar automobile electrice care, la rândul lor, vor fi alimentate doar din surse de energie eoliană sau solară. Astfel văd germanii viitorul transportului electric cu zero impact negativ asupra mediului.
Implementarea proiectului nu pare imposibilă, deşi dificilă, dacă e să ţinem cont că insula Astypalea are o suprafaţă de 97 km2, având o populaţie de doar 1,300 persoane. Deci, acesta pare a fi un proiect asemănător cu cel anunţat de Renault în oraşul francez Appy, însă insula-ţintă Volkswagen este, totuşi, simţitor mai mare, iar planurile germanilor şi autorităţilor elene sunt mult mai îndrăzneţe.

În cadrul parteneriatului se urmăreşte transformarea insulei într-un mediu urban neutru din punct de vedere energetic, iar asta pe când în prezent aproape 90% din energia electrică Astypalea este obţinută din generatoare ce funcţionează pe motorină. Respectiv, la finalul proiectului nu doar transportul local, dar şi populaţia va fi asigurată cu energie doar din surse ecologice.
În prezent pe insulă sunt înmatriculate aproape 1,500 automobile, toate acestea urmând să fie eliminate treptat şi înlocuite cu o mie de electromobile Volkswagen din seria ID, SEAT şi Skoda. Tot germanii vor livra electromobile pentru forţele de ordine locale şi serviciile de urgenţă, dar şi vor înlocui transportul public cu electromobile disponibile pentru închiriere şi trotinete electrice.

Pentru a asigura parcul de electromobile cu energie electrică astfel încât utilizarea acestora să fie confortabilă, germanii vor pune la dispoziţia cetăţenilor nu mai puţin de 230 puncte de încărcare, fie publice, fie private. Implementarea proiectului va demara în viitorul apropiat şi va dura aproximativ 6 ani.
0
3,556
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!