Rafinament italian? Aznom a creat un cross-sedan de lux pe baza RAM 1500, inspirat de Maybach

6 Noiembrie 2020, 14:07
Denis Godorozea
Cu câteva săptămâni mai devreme oficialii Mercedes-Maybach anunţau planurile pentru lansarea unui segment absolut nou de automobile de lux, care să combine silueta elegantă a unui sedan cu posibilităţile şi practicismul unui SUV. Astfel, germanii au confirmat că conceptul Ultimate Luxury va evolua în viitor într-un model de serie. Ei bine, se pare că italienii au reuşit să-i întreacă în această încercare îndrăzneaţă.
Creatura din imagini se numeşte Aznom Palladium. Maşina are un design original, dar ciudat pe bune, încât pare a fi o operă chinezească. Dar în ciuda prejudecăţilor, Palladium este un model 100% italian, cu design elaborat de specialiştii de la Aznom şi substrat tehnic preluat de la FIAT-Chrysler, mai exact platforma cu cadru dur de la RAM 1500 de ultimă generaţie. De altfel, gradul de rudenie cu pick-up-ul poate fi urmărit în silueta Palladium, care încearcă să ne convingă că este un sedan elegant. Scrieţi voi părerea voastră despre acest design în comentarii.
Caroseria maşinii este originală, compusă din materiale precum aluminiu şi aliaje uşoare. Crossover-ul are o suspensie independentă, elementele suspensiei posterioare au fost create special pentru acest proiect, pe când în faţă modelul este identic cu RAM. În lungime Palladium atinge 5,960 mm, având o înălţime de 2,085 mm şi o lăţime de 1,971 mm. Ampatamentul este extrem de generos — 3,670 mm, iar astfel pasagerii banchetei spate vor fi răsfăţaţi de mult spaţiu la bord.
Ei bine, spaţiul nu este singurul punct de atracţie al maşinii. Interiorul a fost elaborat aproape în totalitate de inginerii italieni (cu excepţia componentelor tehnice moştenite de la RAM), toate suprafeţele fiind acoperite cu piele sau Alcantara — inserţii din plastic nu veţi putea găsi aici. La posterior pasagerii vor fi aşezaţi într-o canapea pentru două persoane şi vor avea la dispoziţie compartimente frigorifice, suporturi pentru pahare şi sisteme multimedia livrate de Microsoft. Sistemul audio este livrat de Harman Kardon. Şoferul, cel mai probabil unul angajat, va avea la dispoziţie un instrumentar de bord şi sistem multimedia cu ecran tactil vertical preluate de la RAM 1500.
Sub capota cross-sedanului s-a amplasat unitatea Hemi V8 de 5.7 litri. Motorul dezvoltă 710 CP şi 900 Nm şi mai este asistat de un sistem electric de 48V cu generator-starter în cadrul sistemului de propulsie micro-hibrid. Această modificare a făcut posibilă încadrarea unităţii americane în normele de poluare Euro 6d-TEMP. Motorul se cuplează la cutia automată cu 8 rapoarte ce transmite cuplul, fireşte, pe ambele punţi. Maşina imensă poate accelera până la 100 km/h în doar 4.5 secunde, viteza maximă fiind limitată electronic la 210 km/h.
Aznom nu a dezvăluit preţul creaturii sale, dar anticipăm că pentru o asemenea exclusivitate viitorii posesori vor fi nevoiţi să scoată din buzunar cel puţin câteva sute de mii de euro. Din fericire, Palladium va fi produs în 10 unităţi.
0
2,897
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!