Să fie acesta cel mai accesibil Mercedes-Benz W124 de colecţie, într-o stare superbă?

17 Noiembrie 2020, 20:46
Ilie Toma
În zilele noastre, aproape toate variaţiile şi motorizările posibile ale legendarului Mercedes-Benz W124 ajung deja să coste foarte mult dacă sunt într-o stare foarte bună, cu parcurs mic şi cu istorie transparentă. Motorizările mai puţin puternice ajung deja la sume de ordinul zecilor de mii, iar cele de top, precum E500 se apropie de o sută de mii sau chiar ajung până la preţuri fabuloase de ordinul a 200 mii şi mai mult!
În acest context, atunci când am dat cu ochii peste acest Mercedes-Benz W124, la prima vedere ne-am gândit că probabil nu e foarte special, dacă e vândut cu preţ atât de mic. Dar apoi ne-am zis, ok, hai să atragem ceva mai multă atenţie la el, să vedem cât de bună e starea lui. Şi aici surprizele au început a curge lanţ.
E un Mercedes-Benz 230 E din 1992, ceea ce înseamnă că are sub capotă un motor cu 4 cilindri în linie, de 2.3 litri. E un motor simplu, cu 8 valve, aspirat natural şi durabil ca granitul. Puterea lui e de 132 CP, iar cuplul maxim ajungea la 198 Nm. El era cuplat la o cutie manuală cu 5 trepte, iar puterea era trimisă punţii spate.
Exemplarul de care vorbim noi a fost în mâinile unui singur proprietar spaniol de la achiziţia sa, în 1992, până astăzi. Omul a adorat-o atât de mult, încât din prima zi i-a introdus în cartea de service fiecare deservire pe care a făcut-o şi toate deservirile le-a făcut doar la centre oficiale.
Fiind în Spania, n-a fost nevoie de un efort prea mare pentru a nu scoate maşina asta decât pe vreme însorită, iar această afirmaţie e certificată de starea în care e maşina pe partea sa inferioară! Până şi etichetele de hârtie, originale, de la fabrică, sunt prezente acolo, nemaivorbind de sistemul de eşapament, care e încă într-o stare acoperită cu stratul protector de la uzină!
Suspensia, motorul, cutia de viteze — toate sunt într-o stare impecabilă, fără ca măcar să aibă stropi, depuneri de praf sau orice urme normale de uzură. Clima uscată e motivul acestei stări, impecabile, dar şi parcursul extrem de mic!
Acest Mercedes-Benz W124 are pe bord doar puţin peste 75,000 km azi, la 28 de ani după ce a fost produs. Pe lângă faptul că orice îndoială a unui asemenea parcurs e spulberată de starea părţii sale inferioare şi de actele însoţitoare, şi habitaclul abună de o condiţie absolut fascinantă. Şi întrucât vorbim de un interior gri deschis, aproape alb, l-am putea numi chiar imaculat.
Inserţiile de lemn, planşa de bord, polimerii, plasticul — totul certifică dragostea cu care a fost păstrat acest Mercedes-Benz şi lipsa uzurii. Iar să vezi azi un Mercedes-Benz W124 al cărui odometru mai are prima cifră „0” — e o raritate valoroasă în sine!
Din Spania, de unde a fost exploatată, maşina a ajuns a fi vândută acum în Germania de către o companie care a preluat-o imediat de la primul şi unicul său proprietar. De ce? Pentru că maşina a păţit un mic incident, care l-a mâhnit pe spaniol. Chiar dacă a păstrat-o cu sfinţenie în garaj şi a exploatat-o atât de dozat, tot s-a găsit cineva să-i zgârâie portiera în câteva locuri, ştergându-i vopseaua originală. Fiind vorba doar de zgârâieturi, nu şi de îndoiri de metal, orice proprietar normal ar fi dus maşina într-un service oficial şi ar fi înmânat-o pentru o vopsire profesionistă a uşii. Dar, deoarece această maşină nu fusese vopsită anterior, spaniolul n-a vrut să facă el asemenea operaţiuni şi a decis s-o vândă.
Compania germană, odată ce a făcut estimarea stării maşinii, a preferat de asemenea să lase aceste urme de zgârâieturi vizibile, pentru o istorie transparentă, considerând că viitorul proprietar ar fi mai bine să decidă el cum procedează cu acest W124, din considerentele de a-i păstra valoarea de colecţie. Pentru că şi colecţionarii se împart în diferite tabere în asemenea cazuri şi soluţiile unora sunt diferite de preferinţele altora.
Iar paradoxul e că acest incident, pe care majoritatea dintre noi l-ar privi ca o problemă minusculă, ce poate fi rezolvată cu câteva sute de euro la un service oficial, l-a făcut de fapt pe acest Mercedes să fie vândut acum la un preţ incredibil de decent, dacă ne gândim la starea sa şi parcursul său. Nu, nu 50 de mii, nu 25 de mii, şi nici măcar nu 15 mii euro se cer pe el. Preţul cerut e de 9,900 euro cu tot cu taxe. Şi atât.
Bijuteria asta de W124 se află în prezent în Germania, într-un orăşel pe nume Wietmarschen. Şi ştim una sigur — cine se va încumeta să o cumpere, va primi în proprietate unul din Mercedesurile W124 în cea mai fascinantă condiţie posibilă azi pe piaţă, totul la un preţ incredibil de moderat.
0
4,556
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!