Se întâmplă şi cu Volvo: airbag-urile primelor generaţii S60 şi S80 pot ucide! Constructorul anunţă un recall

10 Noiembrie 2020, 10:46
Denis Godorozea
Volvo anunţă organizarea unui recall masiv pentru automobilele produse acum 17-20 ani. Este vorba despre modelele S60 şi S80, la care a fost descoperit un defect extrem de periculos. Până în prezent, defectul a luat viaţa unei persoane în America de Nord, iar suedezii au pornit o anchetă pe marginea cazului.
Potrivit informaţiilor distribuite de reprezentanţa americană Volvo, defectul a fost descoperit la sedanurile S60 şi S80, produse între 20 mai 2000 şi 13 martie 2003. În total sunt vizate 54,124 automobile. A fost depistat un defect la airbag-ul şoferului, livrat de TRW. Compania americană este specializată pe producţia de airbag-uri şi altor componente auto, iar din 2015 intră în componenţa gigantului german ZF, unul dintre cei mai mari furnizori de cutii de viteze.
Problema depistată la airbag-urile este asemănătoare cu defectul depistat la airbag-urile Takata, din cauza cărora mai mulţi constructori auto au organizat campanii de rechemare mai devreme. Este vorba despre gazul utilizat la umflarea airbag-ului, care degradează în timp din cauza factorilor externi. Astfel, airbag-ul poate exploda şi răni sau chiar ucide şoferul cu piese din metal care intră în componenţa airbag-ului. Agenţia americană NHTSA a depistat, deocamdată, un singur caz de deces din cauza funcţionării incorecte a airbag-ului pe modelele Volvo vizate.
Deocamdată este vorba despre rechemarea în service a peste 54 mii automobile Volvo S60 şi S80 vândute pe teritoriul SUA. De menţionat, că multe dintre aceste automobile au fost ulterior exportate şi în alte ţări, inclusiv Moldova. Respectiv, posesorii acestor automobile vor fi nevoiţi să contacteze reprezentanţele locale Volvo pentru a afla dacă automobilul lor, importat din SUA, va beneficia de reparaţia gratuită.
0
2,324
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!