Sfârşit de istorie pentru cea mai longevivă generaţie Volkswagen Passat

23 Noiembrie 2020, 09:29
Denis Godorozea
Acum un deceniu, când Volkswagen lansa generaţia B7 a lui Passat în Europa, constructorul german luase decizia de a dezvolta un model diferit pentru cumpărătorii din SUA, unul cu un aspect exterior mai impunător. Versiunea americană de generaţie curentă a apărut pentru prima dată în 2011, iar de atunci nu a mai primit o generaţie nouă — modelul lansat în 2019 a adus doar o actualizare amplă, dar în esenţă a rămas aceeaşi maşină, prezentată cu 8 ani mai devreme. Astfel, generaţia B8, dezvăluită în Europa în 2014, nu a mai ajuns pe continentul american.
Se pare că această decizie le-a şi jucat festa germanilor pe pieţele din America de Nord, unde Passat a pierdut detaşat în faţa concurenţilor principali, Toyota Camry şi Honda Accord, lideri ai segmentului D pe pieţele respective, care au beneficiat de generaţii noi acum 2 ani. Prin decizia lor, germanii au reuşit să păstreze un preţ mai atractiv în raport cu concurenţii, de aproape 23,000 dolari pentru versiunea de pornire, dar nici acest avantaj nu i-a atras prea mulţi clienţi, or în materie de stil Passat-ul a rămas cu mult în urmă. Rezultatul este pe cât se poate de demonstrativ — în 2019 germanii au reuşit să vândă doar 14,123 unităţi Passat, atunci când Camry şi Accord obţin rezultate simţitor mai bune.
În acest context, conducerea Volkswagen a renunţat la ideea lansării unui Passat de generaţie nouă în SUA. Cel puţin, există şanse minime ca în America de Nord să fie importată viitoarea generaţie europeană, B9, iar actualul model american, produs la uzina germanilor din Chattanooga, se va menţine pe linia de producţie încă câţiva ani, după care va ceda poziţia electromobilelor din seria ID, dedicate pieţei americane.
0
24,023
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!