Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Şi VW-urile pot ajunge la 1 milion de km! Acest Golf IV din Germania e demonstraţia

19 Noiembrie 2020 - 20:32
Ilie Toma
S-ar putea să ne pară uneori că doar modelele celor de la Mercedes-Benz sau Volvo reuşesc să ajungă până la parcursuri de peste 1 milion de kilometri în mâinile proprietarilor lor. Dar iată că azi avem un caz curios din Germania, a unui VW Golf Variant din generaţia a 4-a, pe care proprietarul său l-a alergat nemilos până acesta a împlinit 1 milion de kilometri.
Mai exact, l-a alergat până exact înainte ca maşina să atingă milionul de kilometri. Azi Golful are pe odometru ceva mai mult de 994 mii de kilometri alergaţi pe autostrăzile germane, dar şi pe drumuri urbane, extraurbane şi de tot soiul.
Să nu vă aşteptaţi în acest caz la vreo poveste plină de pasiune şi dragoste pentru acest Volkswagen din partea neamţului. Nu, aici e vorba de raţiune pură şi de muncă sisifică pentru acest Golf. Maşina a alergat încontinuu fără să fie tratată cumva în vreun mod special. A avut parte de întreţinere la timp, dar nu neapărat făcută prin service-uri oficiale şi nici cu buget îmbelşugat. Dimpotrivă, totul a fost ales foarte practic şi calculat. Era esenţial ca maşina să-şi poată păstra o stare tehnică decentă, sigură şi să meargă mai departe. Atât. Fără patos, fără luciu, fără pasiune.
Acest VW Golf a fost fabricat în anul 2005 şi are sub capotă renumitul motor diesel din acea vreme — 1.9 TDI, într-o ipostază de 101 CP. Motorul merge bine şi acum, dar ce înseamnă bine — noi credem că aşteptările trebuie să fie ca de un milion de kilometri.
În ciuda parcursului enorm, maşina arată acceptabil pe dinafară. Habitaclul are mai multe urme vizibile de uzură, volanul fiind ros rău de tot, la fel ca şi panourile interioarele ale uşii şoferului, în zone de susţinere a cotului. Tapiseria textilă, însă, a rezistat bine, putând fi împrospătată cu o curăţare consistentă.
Acum, maşina asta a fost scoasă la vânzare de proprietarul său, iar preţul e unul simbolic: de doar 850 euro. Dar aici partea frumoasă nu e atât preţul, sau starea impecabilă a maşini, ci faptul că acest exemplar a demonstrat că şi modelele Volkswagen pot atinge 1 milion de kilometri parcurşi, şi asta chiar dacă nu sunt alintate cu condiţii super speciale!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter