Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Tesla raportează un număr total de 20 mii prize Supercharger în întreaga lume

9 Noiembrie 2020 - 16:28
Denis Godorozea
Electromobilele devin din ce în ce mai atractive pentru automobilişti din întreaga lume, iar asta nu doar graţie ofertei tot mai mari în segment, dar şi infrastructurii tot mai dezvoltate. Astfel, electromobilele pot concura direct cu automobilele clasice, or posesorii acestor maşini nu prea mai sunt nevoiţi să-şi planifice călătoria în căutarea staţiilor de încărcare. Noul succes al celor de la Tesla în acest sens este atingerea bornei de 20,000 prize de încărcare în întreaga lume în cadrul reţelei Supercharger.
Astfel, în mai puţin de un an numărul total de prize Tesla Supercharger a crescut în întreaga lume cu 5,000 unităţi noi, or la finalul anului trecut americanii raportau un număr total de 15,000 prize de încărcare rapidă în cele 1,716 staţii. De altfel, viteza cu care apar noile prize este din ce în ce mai mare în ultimele luni, or 2,500 prize au fost date în exploatare din luna septembrie şi până în prezent, deci în aproximativ 2 luni!
Respectiv, electromobilele pot beneficia de prize de încărcare rapidă pe cele mai importante trasee din Europa şi SUA, odată cu introducerea prizelor Supercharger V3, ce reduc şi mai mult timpul necesar pentru alimentare cu energie. Amintim că noul sistem oferă posibilitatea de a încărca electromobilul cu curent continuu (DC) cu putere de 250 kW. În aceste condiţii, de exemplu, sedanul Model 3 în varianta Long Range are nevoie de doar 5 minute pentru a obţine o autonomie egală cu 120 km. Încărcarea completă, conform video-ului de mai jos, are loc în mai puţin de 30 minute, deci în timp optim pentru o recreaţie scurtă şi o cafea, nu?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter