Tuning surprinzător pentru Mercedes-AMG C63S, creat în Polonia

2 Noiembrie 2020, 16:15
Ilie Toma
Mercedes-AMG C63S e deja unul din cele mai adorate sedanuri de înaltă performanţă din lume, fiind capabil să scoată 510 CP şi 700 Nm motorul său V8 biturbo de 4.0 litri. Dar fascinaţia de care se bucură îl face atractiv şi pentru atelierele de tuning. O nouă creaţie surprinzătoare vine din Polonia, de la un atelier mai nou, numit Auto-Dynamics. Iar creaţia poartă numele de cod Charon.
Şi zicem surprinzătoare pentru că polonezii nu s-au sfiit să crească puterea modelului german cu 2/3 mai mult faţă de stoc! În urma tratamentului lor de tuning, Mercedes-AMG C 63 S a primit 375 CP şi 272 Nm pe deasupra faţă de stoc, iar astfel parametrii finali au ajuns la... 855 CP şi 972 Nm!
Cifrele astea par demenţiale, mai ales dacă ne gândim că până şi cea mai nebună interpretare de tuning de la BRABUS a aceluiaşi model îi creşte puterea de la 510 CP la 650 CP — deci, nici vorbă de cei 855 CP asiguraţi acum de polonezi. La fel e şi cu valoarea cuplului maxim, tuningul celor de la BRABUS aducând cuplul la 820 Nm, în timp ce polonezii promit 972 Nm. Aici ar mai fi o întrebare, dacă transmisia va face faţă noilor parametri...
Deşi menţinează nimic de asta, polonezii dau totuşi nişte detalii despre modificările operate, care au făcut posibilă atingerea unei asemenea puteri. Motorul a primit două turbine noi TTE800+, un nou kit de performanţă pentru radiator, care să răcească mai bine, un sistem de admisie din fibră de carbon de la Eventuri, sistem de evacuare cu valve de la Remus, cutia a primit un sistem adiţional de răcire a uleiului din ea, iar atât motorul, cât şi transmisia, au fost trecute la uleiuri de performanţă mai ridicată, zic polonezii. A fost modificat şi softul motorului, el fiind scris de către specialiştii atelierului polonez.
S-a optat şi pentru arcuri mai coborâte la suspensie, pentru noi elemente vizuale la frâne, pentru jante de origine BBS, de 20 de ţoli, încălţate în anvelope Michelin Pilot Sport 4S. Aceastea din urmă sunt extrem de importante, or, noua creaţie a polonezilor promite o viteză maximă de peste 330 km/h!
Ei bine, tonul final îl dau acoperirea caroseriei cu un strat de protecţie mată şi mai multe detalii estetice aplicate la interior şi exterior.
Nu putem spune deocamdată cât de rezistent în timp va fi un Mercedes-AMG cu atâta surplus de putere, dar totuşi creaţia poloneză, zicem noi, pare una interesantă şi admirabilă. Voi ce părere aveţi de acest sedan de performanţă, modificat în Polonia?
0
1,728
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!