Un Mercedes cu şofer iresponsabil, o remorcă de tractor plină de fiare vechi şi nici un airbag declanşat, într-un accident la Anenii-Noi

21 Noiembrie 2020, 12:41
Ilie Toma
Un accident grav şi neobişnuit s-a produs azi dimineaţă în apropierea localităţii Chetrosu din Anenii-Noi, în jurul orei 08:30.
Şoferul unui Mercedes-Benz E-Class a ieşit la o depăşire neregulamentară, pomenindu-se pe contrasens faţă în faţă cu un tractor MTZ, cu remorcă. Mercedes-ul a lovit în viteză în roata faţă a tractorului, în urma impactului maşina rotindu-se şi ajungând proiectată în partea laterală a remorcii tractorului, care era încărcată cu fiare vechi. Aceasta din urmă, în urma impactului, s-a răsturnat peste Mercedes, blocându-i în interior pe cei doi ocupanţi ai maşinii — doi tineri de 30 şi, respectiv, 36 de ani.
Aceştia au fost ajutaţi la scurt timp de către un ehipaj de patrulare al INSP, care s-a întâmplat să fie prin preajmă. La faţa locului a fost solicitată şi ambulanţa, care i-a transportat pe cei doi la urgenţă.
Mai este ceva foarte ciudat în acest accident. În pofida unei lovituri puternice, şi frontale, şi laterale, nici un airbag al maşinii nu s-a declanşat! Nu ştim dacă cei doi ocupanţi purtau centurile în momentul impactului, dar ştim că această generaţie E-Class e suficient de modernă şi sofisticată să fi trebuit a deschide mai multe airbag-uri. Lipsa declanşării lor o putem pune doar pe seama proastelor reparaţii anterioare, proastei mentenanţe sau neglijenţei proprietarului, în ţara noastră nefiind rare cazurile când unii şoferi ignoră avertizările de pe bord ale unor sisteme sau deconectează pur şi simplu senzorii şi notificările, în loc să efectueze reparaţii costisitoare ale unor module de siguranţă. Nu ştim cine a decis să ignore starea acestui Mercedes-Benz, însă e clar că dacă maşina ar fi fost în stare tehnică bună, ea ar fi declanşat airbag-urile şi i-ar fi protejat mai bine pe cei de la bord.
Sursa foto: Deschide.md
0
17,570
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!