Un nou model electric se lansează în Moldova: primele exemplare Mazda MX-30 au ajuns în showroom

7 Noiembrie 2020, 09:05
Ilie Toma
Veste excelentă atât pentru pasionaţii de automobile electrice, cât şi pentru fanii mărcilor japoneze: în Moldova se lansează un nou model cu propulsie 100% electrică, iar acest model e unul nipon — Mazda MX-30, primul model electric al mărcii japoneze.
Primele exemplare ale noii Mazda MX-30 au ajuns în showroom-ul Mazda Moldova, iar preţurile pentru noul model au fost anunţate ceva mai devreme. Preţul de start al noului model constituie 33,000 euro şi poate ajunge până la 36,600 euro pentru exemplare dotate extrem de generos. Dar, ca şi la toate celelalte modele Mazda lansate în ultimul timp, noţiunea de dotare de bază e una foarte bine echipată, ceea ce pentru alte mărci ar corespunde unor ipostaze cu o listă lungă de opţionale. Prin urmare, şi pentru 33,000 euro primiţi un automobil cât se poate de echipat.
Noul model electric nipon vine într-o singură motorizare electrică, având un motor de 145 CP şi 271 Nm, cuplu care este oferit instantaneu, pe toată plaja de turaţii. Maşina promite o atunomie realistă de 200 km în regim mixt şi 265 km în mediul urban, asigurată de o baterie de 35.5 kWh, deci generoasă, dar nu excesiv de grea, aici fiind păstrată filosofia celor de la Mazda de a nu construi niciodată automobile excesiv de grele. Iar, atât timp când Mazda MX-30 vine echipată standard atât cu port Type 2 pentru încărcare AC, cât şi port DC fast charge de 50 kW, refacerea plinului la ea ar trebui să dureze mai puţin de o oră dacă vii cu bateria goală şi vreo 30 minute dacă vii măcar cu vreo 20% la priză şi o încarci până pe la 85-90%. Dar, cât de repede se încarcă ea cu adevărat în viaţa reală, cum se conduce şi ce experienţă oferă ea cu adevărat unui proprietar — vom afla dintr-un viitor test drive pe viu cu acest model. Până atunci, puteţi vedea pe viu noul model în showroom-ul din Chişinău.
0
3,498
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!