Un nou startup şi un nou pick-up american: creatura asta se numeşte Atlis XT, şi e 100% electrică

3 Noiembrie 2020, 17:51
Denis Godorozea
Segmentul pick-up-urilor este unul dintre cele mai populare în SUA şi per general America de Nord. Astfel, concurenţa fierbinte pe această piaţa va fi transferată, inevitabil, în clasa electromobilelor, unde primii paşi sunt făcuţi în prezent de Tesla, cu noul lor Cybertruck, şi General Motors, care au relansat faimosul Hummer sub aripa GMC. Dar numeroase sunt şi startup-urile mai mici, companii tinere şi absolut noi în industria auto, care-şi doresc să cucerească măcar o părticică din acest segment savuros.
Astfel, pe lângă Lordstown Motors, Rivian şi Bollinger, în SUA la începutul anului trecut s-a lansat şi compania Atlis, din statul Arizona. Atunci americanii anunţau propriul lor pick-up, dar în formă de concept. Ei bine, se pare că lucrările asupra versiunii lui de serie sunt aproape de sfârşit, or compania a prezentat primele imagini cu versiunea de serie XT, care între timp a primit un design modificat şi caracteristici actualizate.
Atlis XT are la bază platforma proprie cu cadru dur, numită XP. Aceasta permite instalarea unor baterii de diverse dimensiuni, în funcţie de capacitate, şi prevede spaţiu suficient pentru 4 motoare electrice în varianta de top, respectiv câte unul pentru fiecare roată. Cumpărătorii vor putea alege dintre cel puţin 3 nivele de echipare sau autonomie: 483 km, 644 km sau 805 km. Dar oficialii Atlis nu au dezvăluit capacitatea bateriei pentru fiecare versiune.
Informaţii complete şi caracteristicile vor fi dezvăluite în cadrul premierei oficiale, care va avea loc la în 11 noiembrie 2020. Până atunci americanii ne oferă posibilitatea să vedem designul actualizat al pick-up-ului electric, dar au mai şi dezvăluit preţul de pornire pentru varianta incipientă — 45,000 dolari americani. Atractiv, ca pentru un model electric original, nu?
0
1,992
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!