Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Un român, judecat în Marea Britanie pentru că ar fi urmărit hoţul care-i furase motocicleta şi ar fi provocat decesul acestuia

12 Noiembrie 2020 - 15:54
Ilie Toma
În aceste zile în Marea Britanie are loc un proces de judecată a unui caz foarte bizar, care e de natură să stârnească discuţii aprinse despre limita până la care se poate merge în apărarea proprietăţii. Dacă prinzi hoţul în flagrant că-ţi fură proprietatea, ai voie să faci orice se impune pentru a-ţi apăra proprietatea sau nu?
Întâmplarea propriu-zisă s-a produs în noaptea de 3 mai a acestui an, în oraşul Newcastle din Marea Britanie. Românul Mihai Dinişoaie trăia într-un cartier din vestul acestui oraş, şi avea parcate în faţa casei maşina sa — un Vauxhall Vectra — şi motocicleta — o Honda. În dimineaţa acelei zile, pe la 5:30, acesta a fost trezit de sunetul motocicletei sale, care era furată din faţa casei. A ieşit în grabă şi l-a surprins pe hoţ în flagrant, acesta reuşind să demareze în trombă.

Românul a urcat rapid în Vectra sa şi a pornit în urmărire după hoţul care-i conducea motocicleta. Ulterior, camerele de supraveghere au constatat că hoţul era însoţit de un partener, ambii venind la locul faptei pe un soi de bicicletă. La scurt timp după ce a început urmărirea, hoţul care conducea motocicleta l-a luat şi pe partenerul său pe ea, iar astfel Mihai Dinişoaie a ajuns să urmărească de la volanul maşinii sale cei doi hoţi care goneau pe motocicleta sa.
Poză simbol

Urmărirea a durat destul de mult, motocicleta ajungând să gonească şi pe trotuare destinate doar pietonilor, iar românul cu maşina a urmat-o şi pe acestea, dovadă fiind multiplele imagini ale camerelor de supraveghere, prezentate acum la judecată. Mai mult ca atât, există şi imagini care surprind maşina tamponând motocicleta în timpul urmăririi, iar goana continua cu furie, greşeala celui din maşină fiind, probabil, că nu anunţase între timp şi poliţia, pentru ca aceasta să preia urmărirea motocicletei şi a hoţilor.

La un moment dat cei doi fugari au trecut peste un sens giratoriu, sărindu-l la propriu şi continuându-şi goana. Însă la fel de hotărât să-i prindă era şi Dinişoaie de la volanul Vectrei sale. La un moment dat, românul îi pierduse pentru o clipă în spatele altei maşini, dar la scurt timp i-a observat din nou şi urmărirea a continuat cu şi mai mare agresivitate. Vectra s-a apropiat din nou de motocicletă şi a mai lovit-o o dată din spate, trimiţând-o pe ea şi pe cei doi fugari într-o barieră şi un pilon. Unul dintre hoţi a fost rănit, altul, însă, a decedat pe loc în urma loviturii. Fiind fugari, e evident că aceştia nu purtau căşti.
Mihai Dinişoaie, românul judecat acum în Marea Britanie

Românul cu Vectra n-a oprit, însă, la locul accidentului, ci a mers înapoi spre casa sa, lăsând şi motocicleta, şi pe cei răniţi acolo. Lor le-au sărit în ajutor nişte locuitori din preajmă. La scurt timp Dinişoaie a fost arestat, iar ancheta s-a derulat până în prezent, când acuzatorii l-au adus pe român în faţa magistraţilor pentru a fi judecat.

Aceştia îl acuză de omor al unuia dintre fugari şi vătămare corporală a celui de-al doilea. Acuzatorii au tot menţionat pe parcursul procesului că motocicleta nu era foarte valoroasă, ea fiind cumpărată cu ceva timp mai devreme cu 450 lire sterline. Dinişoaie s-a revoltat şi le-a reproşat că tot menţionează preţul ei, care e irelevant, el vrând să-şi apere proprietatea cu orice preţ. Românul a mai spus în apărarea sa că şi-a pierdut cumpătul pe parcursul urmăririi, că n-a intenţionat decesul lor, ci doar recuperarea obiectului său, şi nu-şi recunoaşte vina.

Voi ce credeţi? Se face el vinovat de decesul hoţului? Până unde se poate merge în apărarea proprietăţii şi-n urmărirea în goană a unor asemenea fugari?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter