Unul din primele exemplare Lada 2101, scos la vânzare în Rusia cu un preţ exorbitant

14 Noiembrie 2020, 15:52
Ilie Toma
Cât ar putea costa o Lada 2101, chiar şi una în condiţie superbă, fie restaurată, fie păstrată pe undeva foarte autentic? Câteva mii de euro, sau poate chiar peste zece mii?
Acest exemplar Lada 2101 a fost scos la vânzare în Rusia la incredibilul preţ de 1.6 milioane de ruble, ceea ce înseamnă cam 17,600 euro, fiind, în prezent cea mai scumpă Lada vândută în această ţară într-o condiţie asemănătoare. E firesc să ne întrebăm, deci, ce e atât de special în această Lada?
Ei bine, e fabricată în 1970, ceea ce înseamnă primul an de producţie al acestui model, iar în acel an încă mulţi dintre furnizori nu fuseseră separat contractaţi de uzina VAZ, aşa că erau aceeaşi ca şi pe modelul donator, Fiat 124.
Mai mult ca atât, acest exemplar a fost produs în prima zi a producţiei de serie, în masă, a Ladei 2101, ieşind de pe linia de asamblare cu numărul de ordine 1,166. Maşina are emblemă de formă trapezoidală, cu ea fiind dotată doar primele 1,500 exemplare ale acestui model, după care forma ei a fost uşor modificată.
Maşina e echipată cu motorul de 1.2 litri şi 59 CP, cu care se echipau primele Lada 2101.

Pentru preţul ăsta, însă, maşina nu e într-o stare admirabilă, ba dimpotrivă, pare aproape o relicvă, în care ar trebui să se investească încă mulţi bani pentru a o readuce la glorie. Deci, pentru cei 17,600 euro nu primeşti decât maşina de la care să porneşti restaurarea.
Ce crezi, merită acest automobil banii ceruţi pe el sau vânzătorul ei cere un preţ de-a dreptul cosmic pentru ceea ce vinde?
0
5,996
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!