(VIDEO) A fost lansat primul film documentar despre Antarctica, produs de oameni din Moldova şi România

1 Noiembrie 2020, 10:31
Ilie Toma
O expediţie maritimă ce a avut loc în februarie 2020, chiar înainte de restricţiile globale pandemice. Un echipaj format exclusiv din oameni originari din Moldova, care trăiesc azi în preponderent în Moldova şi România, iar câte un membru al echipajului — în Elveţia şi, respectiv, Danemarca. Putem spune, deci, că e prima expediţie spre apele Antarcticii formată de un echipaj exclusiv din oameni de-ai noştri!
Ei bine, aventura a fost una ca-n cărţile lui Jules Verne, cu valuri imense, cu vânturile strâmtorii Drake, cu necunoscut în cale şi dificultăţi la bord. Şi toate astea au fost filmate, pentru ca acum, jumătate de an mai târziu, după multă muncă de post-producţie, să se lanseze primul documentar autohton despre această expediţie inedită spre Antarctica. Or, vorbim aici de Antarctica, pentru că avem în vedere atât continentul propriu-zis al Antarctidei, cât şi apele glaciare din jurul său, ceea ce formează împreună regiunea Antarctica a planetei noastre.
Aşadar, ieri seară s-a lansat multaşteptatul documentar, care va avea 12 episoade. Toate episoadele vor fi emise şi la un post TV din Moldova, dar, mult mai important pentru noi — vor fi disponibile online, pe YouTube, pe canalul acestei expediţii inedite. Vă îndemnăm să vă abonaţi la acest canal şi să vă setaţi şi alarma potrivită pentru a primi notificări imediat ce vor fi încărcate şi episoadele următoare, unul câte unul. Noi zicem că e un film documentar care te face să nutreşti un sentiment de mândrie pentru că toţi sunt oameni de-ai noştri, dar şi că întregul film documentar, demn de National Georgraphic sau Discovery, e rezultatul muncii unor oameni tot din ţara noastră.
Iar noi, cei de la PiataAuto.md, suntem de zeci de ori mai mândri de realizările acestui echipaj, întrucât o mare parte din ei au fost şi continuă să fie parte din aventurile noastre motorizate pe pământ, cu maşini, motociclete şi aventuri pe roţi! Tot respectul, dragi camarazi, aţi făcut un lucru care va rămâne în memoria ţării şi de care veţi fi mândri toată viaţa!
0
5,945
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!