(VIDEO) Cursă comparativă între plug-in hybrid vs. diesel vs. petrol!

14 Noiembrie 2020, 13:48
Ilie Toma
Dacă am vorbi de maşini premium performante, pe ce aţi paria că va fi mai rapid — una diesel, una benzină sau una plug-in hybrid? Într-o lume în care până şi supercar-urile Ferrari au început a-şi obţine performanţa cu ajutorul unităţilor electrice, în tot soiul de combinaţii hibride, întrebarea pare foarte incitantă.
Britanicii au pus acum într-o cursă comparativă trei modele cu performanţe similare, dar cu tipuri de propulsie foarte diferite. Audi S4 e propulsat de un V6 diesel de 3.0 litri, care livrează 347 CP şi 700 Nm. BMW M340i are un motor pe benzină, turboaspirat, de 3.0 litri cu cilindri în linie, care livrează 374 CP şi 500 Nm. În fine, Volvo V60 T8 are un sistem de propulsie plug-in hybrid, care combină un motor turboaspirat şi supraalimentat pe benzină, de 2.0 litri, cu un electromotor pe puntea spate, iar împreună acestea livrează 387 CP şi 640 Nm.

Aşadar, avantaj aparent pentru plug-in hybrid. Toate cele 3 maşini au cutii automate cu 8 rapoarte şi tracţiune integrală. Poţi vedea cine a învins în video-ul de mai jos şi te îndemnăm să scrii, sincer, în comentarii, dacă învingător a ieşit modelul despre care ai crezut că va învinge înainte să priveşti cursa!
0
11,339
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!