(VIDEO) Emoţionant: poliţia italiană transportă organe cu Lamborghini Huracan

9 Noiembrie 2020, 09:14
Denis Godorozea
Poliţia italiană a postat un video emoţionant în care povesteşte despre o latură mai puţin cunoscută a serviciului angajaţilor forţelor de ordine. Oamenii legii vin în ajutorul medicilor şi pacienţilor ce au nevoie de un ajutor urgent, utilizând un Lamborghini Huracan LP-610 din flota Poliţiei de Stat.
Această istorie este despre un pacient dintr-un spital din Roma, care avea nevoie de transpaltare urgentă de rinichi pentru a rămâne în viaţă. Medicii au făcut tot posibilul să-l salveze şi au identificat un organ potrivit, dar care se afla la circa 500 km, într-un alt oraş italian — Padova. În mod normal, o ambulanţă ar fi transportat organul timp de aproximativ 5 ore, timp mult prea îndelungat când fiecare minut poate fi crucial pentru viaţa pacientului.
Astfel, a fost solicitat ajutorul poliţiei, care are în flotă un automobil mai potrivit pentru asemenea transportări urgente — Lamborghini Huracan LP-610, care pe lângă modificările specifice unei maşini de poliţie, mai are un compartiment de depozitare în partea frontală, special amenajat pentru transportarea organelor. Oamenii legii au putut parcurge distanţa în mai puţin de 3 ore, rulând cu peste 230 km/h, şi astfel au pus mâna la salvarea pacientului.
Acest Lamborghini Huracan a ajuns în dotarea poliţiei italiene în 2014, în scurt timp după premiera supercar-ului. Amintim că bolidul este propulsat de un benzinar V10 de 5.2 litri, aspirat natural, capabil să dezvolte 610 CP şi 560 Nm. În ipostaza respectivă Huracan poate accelera până la 100 km/h în doar 3.2 secunde, viteza maximă fiind de 325 km/h.
0
4,143
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!