Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Hongqi E-HS9, SUV-ul electric de lux din China, care o ia înaintea lui GLS, X7 şi Range Rover

7 Noiembrie 2020 - 16:49
Ilie Toma
Din când în când suntem cu toţii nevoiţi să constatăm că automobilele electrice în China evoluează cu paşi mai mari, mai rapizi, şi mai cadenţaţi decât cele din Occident. Iar modelul despre care vorbim azi e un SUV de lux uriaş, care ţinteşte spre segmentul unor modele renumite precum Mercedes-Benz GLS, BMW X7 şi Land Rover Range Rover.
Doar că nici unul din cele trei modele menţionate nu are vreo versiune pur electrică în acest moment. Iar Hongqi E-HS9 e un SUV cu propulsie 100% electrică! De serie, disponibil deja pentru a fi cumpărat.

Designul său e la fel de somptuos ca a unui X7 sau Mercedes-Maybach GLS, cu o grilă masivă şi impunătoare, inspirată şi de pe limuzinele mărcii Hongqi. În partea laterală spate se simte un pic de inspiraţie de la SUV-urile britanice de lux.
Maşina e la fel de uriaşă ca şi concurenţii săi, măsurând 5.2 metri lungime şi având un ampatament de 3.1 metri. SUV-ul dispune şi de suspensie pneumatică.

În interior, pe bancheta spate se pot regăsi două scaune separate, ca un soi de tronuri, iar scanele faţă au foarte iscusit integrat câte un display, destinat celor din spate Pe lângă asta, cei de pe tronurile din rândul doi mai au şi un display de mici reglaje de ambianţă. Peste tot domină pielea perforată, lemnul, inserţii metalice — exact aşa cum descoperi, de obicei, şi într-un SUV concurent. Cum se simt acestea la atingere şi ce senzaţie de calitate oferă — nu ştim, dar în ultimul timp chinezii apelează tot mai des la furnizori internaţionali, aşa că sunt toate şansele ca într-un asemenea SUV de lux chinez să se regăsească aceleaşi materiale ca şi pe un SUV de lux german.
În faţă, planşa de bord e şi mai impresionantă, ea fiind în totalitate formată din dispay-uri. Cam cum e la Honda e, ca idee, doar că aici tomai 7 display-uri formează această impresie, iar totul pare mult mai integrat într-un tot întreg. Calitatea grafică a acestora, însă, şi calitatea interfeţei pare să exceleze mai puţin.
Şi acum să vorbim despre propulsia sa electrică. Hongqi E-HS9 promite o autonomie de 510 km în regim NEDC, ceea ce într-o paralelă WLTP ar trebui să însemne vreo 400 km, mai aproape de condiţiile vieţii reale. Chinezii se scuză că acesta nu e tocmai cel mai eficient vehicul electric, dar totul e din cauza dimensiunii uriaşe, a greutăţii de 2.7 tone şi a designului pătrăţos, cu coeficient aerodinamic mai ineficient. E interesant că SUV-ul ăsta are şi posibilitatea încărcării wireless, aşa cum îţi încarci telefonul! Da, în China există şi asemenea staţii de încărcare deja!
Există câteva motorizări, cea de top oferind o putere totală de 543 CP şi 670 Nm, ceea ce o face să accelereze de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 5 secunde! Versiunea mai puţin puternică are 435 CP, deci nu e cu mult mai neglijată în materie de putere.

Şi acum, cât credeţi că poate costa un asemenea SUV de lux din China? Vă reamintim, vorbim de un SUV luxos 100% electric! Ei bine, preţul de start oscilează pe la 70,000 euro în China, echivalentul a vreo 80 mii dolari SUA, iar o versiune mai puternică, burduşită cu dotări generoase, ar costa echivalentul a 95-100 mii euro. Noi zicem că-n China se vor vinde suficient asemenea SUV-uri încât modelul să fie un mare succes, or, marca Hongqi e una cu reputaţie în China, un soi de Volga sau Chaika la sovietici, responsabilă de multe dintre maşinile oficialilor decenii la rând. Aşa că acum, un asemenea SUV îţi certifică imediat statutul privilegiat.
Dar cel mai interesant e că acest SUV le-a luat-o pe dinainte la toată mărcile occidentale, la toţi concurenţii SUV-uri din segmentul ăsta ultra-luxos!

Mai jos puteţi vedea un video cu un review static, realizat de o emisiune auto chineză. Puteţi activa subtitrele automatizate în engleză sau altă limbă.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter