(VIDEO) Urmările exploziei unei anvelope de camion lângă un Mercedes-Benz GLE Coupe

6 Noiembrie 2020, 11:27
Ilie Toma
Urmările unei explozii la o anvelopă de camion pot fi devastatoare, asta o ştiu toţi şoferii de camioane şi tocmai de asta în majoritatea ţărilor lumii exploatarea anvelopelor uzate e strict interzisă. Presiune uriaşă, un volum mare de aer comprimat în ea — totul poate aduce la răniri grave sau deteriorări, nemaivorbind de riscul unui accident în cazul în care camionul se află în mişcare şi-şi pierde controlul.
Poză simbol

Dar cazul despre care vorbim azi e mult mai ciudat. Totul s-a produs la sfârşitul lunii octombrie în Rusia. Acest Mercedes-Benz GLE Coupe, pe care-l vedeţi în imagine, ar fi circulat pe drum alături de un camion, pe lateral. La un moment dat, camionului i-a explodat cu putere o anvelopă. Nu a existat nici un contact direct al camionului cu automobilul, însă valul exploziei a fost atât de mare, încât a adus SUV-ul la daună totală!
Explozia a rupt oglinda laterală, a spart geamul lateral faţă şi a determinat declanşarea airbag-urilor de tip cortină şi a celui din scaunul faţă dreaptă, iar totodată şi a centurilor de siguranţă cu pretensionare. A ieşit din elementele sale de fixare şi trapa de pe acoperiş, iar ţăndările geamului au împuşcat atât de tare, încât au spart niţel şi airbag-uri lateral, dar au ajuns şi peste tot pe planşa de bord, lăsând urme adânci în polimeri, lemn şi inserţii. Din fericire, faţa pasagerului din dreapta a fost protejată de airbag, altfel putea primi aceste ţăndări de sticlă direct.
Din câte se pare, maşina a fost asigurată şi dauna urmează a fi suportată de către compania de asigurare. Dar, la cât de multe piese de interior trebuie schimbate acum şi cât de mult costă acestea, ea are toate şansele să fie confirmată drept daună totală. Doar din cauza unei anvelope de tir, care a explodat alături. Iar asta trebuie să fie o lecţie şi o reamintire a importanţei de a evita exploatarea anvelopelor uzate şi periculoase, mai ales la camioane şi vehicule mari!
0
60,072
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!