Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Viitor incert pentru sedanurile Volkswagen şi în Europa! Arteon şi Passat urmează să fie eliminate din gamă

30 Noiembrie 2020 - 15:52
Denis Godorozea
Cererea imensă pentru SUV-uri a eliminat aproape în totalitate segmentul monovolumelor pe cele mai mari pieţe din lume, inclusiv Europa, iar următoarea pradă par a fi sedanurile de dimensiuni medii, sau jucători ai segmentului D. Cu câteva zile mai devreme în presă au apărut informaţii precum că Volkswagen va elimina din gama europeană modelul Passat, iar acum aflăm că acesta are un viitor incert şi pe Bătrânul Continent.
Faimosul model german, aflat acum la cea de-a opta generaţie, a pierdut mult teren în Europa pe parcursul ultimilor ani. Dacă în 2019 Passat şi-a găsit peste 124 mii cumpărători în Europa, atunci pe parcursul acetui an modelul nu va înregistra nici măcar vânzări de 100,000. Fireşte, unul dintre motive ar fi şi criza pandemică, dar o scădere a vânzărilor se atestă de mai mulţi ani.
În acest context, cei de la Volkswagen au luat o decizie mai dureroasă, potrivit informaţiilor distribuite de Automotive News cu referire la surse din interiorul companiei — Passat B9 va fi, totuşi, lansat, însă doar într-o singură variantă de caroserie, break, care are acum o cotă mai mare pe piaţă în raport cu sedanul. Totodată, Volkswagen va fi în continuare prezent în segmentul D al sedanurilor, dar cu un model absolut nou, 100% electric, creat pe baza conceptului ID Vizzion.
Mai rău stau lucrurile cu coupe-ul stilat cu 4 uşi Arteon şi versiunea sa Shooting Brake — modelul nu a reuşit să obţină succes considerabil pe piaţă, în acest an fiind vândute doar puţin peste 10,000 unităţi pe Bătrânul Continent. Astfel, Volkswagen va renunţa la lansarea celei de-a doua generaţie.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter