ABT Sportsline stoarce 370 CP din benzinarul 2.0 TFSI de sub capota Audi S3

15 Decembrie 2020, 17:34
Denis Godorozea
Tunerii de la ABT Sportsline pun mâna pe cea mai nouă sportivă de performanţă din gama Audi — hot-hatch-ul S3 de generaţie nouă. Maeştrii bavarezi au reuşit să stoarcă şi mai multă putere din benzinarul turbo 2.0 TFSI de sub capota sportivei, iar asta respectând normele şi standardele celor de la Audi, încât motorul şi toate componentele tehnice beneficiază în continuare de garanţie de la producător, chiar şi cu modificările incluse.
În materie de design exterior nu au intervenit prea multe modificări — tunerii propun clienţilor să semneze sportivele prin ataşarea emblemelor atelierului de tuning pe grilă şi hayon, iar la etapa iniţială vor fi disponibile 3 seturi de jante originale de diverse culori în dimensiuni de 19 şi 20 ţoli. Ei bine, un pachet de modificări mai avansat pentru designul exterior va apărea mai târziu, potrivit comunicatului oficial, dar clienţii nu sunt limitaţi în solicitări mai specifice, de altfel.
Printre alte modificări estetice din lista discretă propusă de ABT Sportsline la moment se enumeră terminaţiile de dimensiuni mai mari pentru sistemul de evacuare şi un nou buton de pornire a motorului cu inscripţie iluminată ABT. Acestea, însă, vor fi disponibile din primăvara anului viitor.
Modificările tehnice se rezumă la instalarea noii unităţi de control pentru motorul turbo de 2.0 litri — ABT Engine Control (AEC), în cadrul programului de upgrade ABT Power. Acesta se instalează adiţional, fără eliminarea obligatorie a unităţii standard de control. O asemenea modificare de soft rezultă într-un surplus de putere de 60 CP şi 50 Nm, respectiv până la 370 CP şi 450 Nm. Cu siguranţă, o asemenea creştere va avea un impact simţitor şi asupra caracteristicilor dinamice, dar aceste informaţii nu au fost dezvăluite de tuneri la moment.
0
1,160
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!