Acesta e noul Porsche 911 GT3 Cup, bolidul destinat exclusiv circuitelor de curse

15 Decembrie 2020, 16:34
Denis Godorozea
Porsche prezintă în premieră mondială noua sportivă de circuit 911 GT3 Cup. Aproape doi ani de zile maeştrii Porsche au muncit la versiunea de performanţă, din momentul premierei actualei generaţii Porsche 911 992. Ulterior, gama va fi completată cu varianta de performanţă 911 GT3 dedicată aventurilor pe drumurile publice, dar în materie de substrat tehnic noul model va fi apropiat de creaţia proaspăt prezentată cu indicele Cup.
Sportiva este propulsată de benzinarul boxer, aspirat natural, de 4.0 litri. Acesta poate fi turat până la 8,750 rpm şi oferă la activ 510 CP şi 470 Nm, respectiv cu 25 CP şi 10 Nm mai mult decât oferea GT3 Cup de generaţie precedentă. Motorul se cuplează la cutia secvenţială cu 6 trepte. Chiar şi cu o asemenea creştere, aparent infimă, noul 911 GT3 Cup va fi capabil să indice rezultate simţitor mai bune pe circuit, iar asta se datorează celorlalte modificări la nivel de substrat tehnic şi pachet aerodinamic, introduse de germani.
Inginerii au aplicat modificări majore la nivel de suspensie şi pachetul aerodinamic, care este unul activ acum, cu eleron generos montat în partea posterioară, ce-şi poate modifica unghiul de atac. În bara frontală a fost integrat un splitter modificat, ce împreună cu celelalte elemente aerodinamice vor asigura o forţă de apăsare mai mare. La nivel de suspensie, GT3 Cup a preluat suspensiile posterioare multi-link de la versiunea de serie 911, pe când în partea frontală sportiva a împrumutat componente de la varianta 911 RSR. Astfel, a fost soluţionată şi problema aderenţei insuficiente la viteze mari.
Comparativ cu predecesorul, inginerii au dispus rigidizarea caroseriei, dar acest lucru a dus la sporirea greutăţii proprii a sportivei, de la 1,225 kg până la 1,260 kg. Au intervenit modificări şi la interior, care promite a fi mai user-friendly acum pentru piloţi. Scaunul sport de tip scoică oferă acum posiblitatea ajustării şi pe înălţime, iar butoanele de primă necesitate de pe volan au fost repoziţionate în conformitate cu recomandările piloţilor. Servodirecţia hidraulică a fost înlocuită cu una electrică.
Livrările versiunii de performanţă Porsche 911 GT3 Cup vor demara în luna februarie a anului viitor. Preţurile pornesc de la 225 mii euro. Constructorul promite că noua generaţie a sportivelor Cup nu vor avea nevoie de intervenţii şi deservire în primii doi ani de exploatare intensă pe circuitele de curse.
0
1,013
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!