Acesta e noul Renault Duster, destinat pieţei din Rusia. Cât de mult seamănă cu Duster-ul românesc?

15 Decembrie 2020, 12:01
Denis Godorozea
Divizia rusească Renault a publicat primele imagini cu noua, cea de-a doua generaţie Duster, dedicată pieţei din Rusia şi CSI. Deşi de la debutul european au trecut mai bine de 3 ani, varianta rusească pare să nu să se distingă prea mult de modelul comercializat cu emblema Dacia, iar substratul tehnic are încă multe tangenţe cu generaţia precedentă.
De altfel, Renault Duster prezentat acum în Rusia este aproape identic cu modelul similar dedicat pieţelor din Orientul Mijlociu, Africa şi America de Sud. În materie de design exterior toate aceste versiuni sunt foarte apropiate de modelul Dacia, cu excepţia structurii interioare a farurilor şi calandrului specific Renault, caracteristic celor mai accesibile modele din gama francezilor pe aceste pieţe. La posterior nu au intervenit modificări.
În primele imagini Duster-ul rusesc s-a prezentat în versiunea de top, pregătită de offroad. În interpretarea respectivă SUV-ul are bare de protecţie şi praguri laterale uşor modificate, fiind livrat cu anvelope pentru nori şi teren accidentat. La moment ruşii nu au publicat şi imagini cu interiorul, dar se pare că francezii nu pregătesc surprize nici la acest capitol — Duster va avea, cel mai probabil, o planşă de bord identică cu cea a lui Arkana dedicat pieţei din Rusia, care nu se distinge de cea pe care o putem vedea pe Duster-ul românesc. Substratul tehnic va fi şi el unificat cu Arkana, ceea ce înseamnă că versiunile de bază vor avea sub capotă benzinarul arhaic, aspirat natural, de 1.6 litri. Versiunile de top vor beneficia de motorizarea turbo pe benzină de 1.3 litri. Standard Duster va avea tracţiune în format 4x2, dar pentru interpretările mai scumpe, fireşte, va fi prevăzut sistemul AWD.
Premiera oficială va avea loc săptămânile următoare, după care va demara şi producţia locală. Renault Duster este unul dintre cele mai populare modele din segment, or prima generaţie a însumat vânzări de peste 440,000 unităţi în Rusia în cei 8 ani de carieră. Preţurile pentru Duster în Rusia pornesc de la aproximativ 9,700 euro la ora actuală.
1
7,304
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!