Acord istoric pentru viitorul camioanelor pe hidrogen în Europa între Daimler, Iveco, Volvo, OMV şi Shell

15 Decembrie 2020, 13:54
Denis Godorozea
Giganţii industriei auto şi-au unit forţele pentru a crea condiţii favorabile pentru a accelera dezvoltarea şi răspândirea camioanelor electrice cu pile de hidrogen pe întreg teritoriul Europei. Acordul numit H2Accelerate (H2A) a fost semnat de companii precum Daimler Truck AG (Mercedes-Benz), Iveco, OMV, Shell şi Volvo. ţinta-cheie este eliminarea completă a vehiculelor de transport de mărfuri echipate cu motoare termice, dar acest lucru va fi posibil doar cu pregătirea unei infrastructuri satisfăcătoare pentru camioane cu sisteme de propulsie alternative.
Potrivit planurilor, participanţii H2A vor crea condiţii pentru dezvoltarea camioanelor cu pile de hidrogen, iar cu creşterea producţiei şi dezvoltarea infrastructurii acestea vor deveni simţitor mai atractive pentru clienţi. Din 2020 şi pe un deceniu înainte sunt planificate investiţii masive în dezvoltarea tehnologiilor pe bază de hidrogen şi infrastructurii accesibile, pentru ca până în 2050 Europa să devină o zonă neutră din punct de vedere a emisiilor de CO2.
Amintim că anterior un acord asemănător a fost semnat de Daimler Trucks şi Volvo Trucks, însă pentru dezvoltarea sistemelor de propulsie pe bază de hidrogen pentru camioane, acord care nu exclude, însă, concurenţa dintre cei doi constructori şi va oferi sisteme de propulsie ecologice şi altor constructori auto. Ei bine, acordul H2A va accelera dezvoltarea direcţiei respective pe întreg segmentul de camioane comercializate în Europa, iar ulterior nu este exclusă aderarea altor constructori.
De menţionat, că un asemenea proiect comun a fost implementat mai devreme în cadrul proiectului Ionity, când mai mulţi constructori auto europeni, americani şi asiatici şi-au unit forţele pentru a dezvolta cea mai mare reţea de staţii de alimentare rapidă pentru autoturisme electrice, care a şi sporit interesul pentru acest tip de vehicule din partea consumatorilor. Respectiv, un asemenea impact este urmărit şi cu H2A.
0
3,114
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!