Autorul noilor Dacia Logan şi Sandero va deveni designer-şef Lada

17 Decembrie 2020, 17:09
Denis Godorozea
Lada va avea un nou designer-şef din 2021. Steve Mattin, ce a creat cele mai noi modele din cadrul constructorului din Rusia, părăseşte postul din motive personale, iar conducerea Renault a identificat persoana care-l va înlocui. Este vorba despre Jean-Philippe Salar, designer ce activează în cadrul Grupului francez din 1996.
Steve Mattin

Steve Mattin a conceput renumitul limbaj stilistic X-Face în cadrul Lada, ce a schimbat radical designul automobilelor ruseşti în ultimii ani. Printre creaţiile designerului se enumeră modele precum Vesta, XRAY, diverse concepte şi gama actualizată Lada Granta, unul dintre cele mai accesibile modele pe piaţa din Rusia. Cariera înlocuitorului său, Jean-Philippe Salar, este la fel de fructuoasă.
Jean-Philippe Salar

Designerul şi-a început cariera în cadrul Renault acum peste două decenii. Salar a condus mai multe echipe de design şi a pus mâna la crearea modelelor sub brandul Samsung, ce aparţine concernului francez şi se comercializează în Coreea de Sud. În utlimii ani Salar a fost designer-şef la Dacia, unde a pus mâna la crearea modelelor precum Duster, dar şi generaţiile noi Logan şi Sandero. Un alt proiect important în portofoliul său este primul SUV coupe din gama Renault, Arkana, care iniţial a fost lansat pe piaţa rusească, iar ulterior a ajuns şi în Europa. Salar va prelua funcţia ocupată de Mattin la 1 ianuarie 2021.
0
3,732
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!