Camaro rămâne: Chevrolet s-a răzgândit să pensioneze muscle car-ul legendar

29 Decembrie 2020, 16:36
Denis Godorozea
Concernul General Motors şi brandul Chevrolet se află într-o situaţie dificilă la ora actuală — marele concern american a pierdut lupta pentru cele mai importante segmente de piaţă din Europa şi nu reuşeşte să cucerească poziţii prea bune în Asia, iar astfel este nevoit să-şi restructurizeze brandurile, să reducă cheltuielile pentru a identifica resurse pentru electrificarea portofoliului de mărci. Prada acestor metamorfoze putea fi legendarul Chevrolet Camaro, care pare să piardă lupta împotriva principalului său rival — Ford Mustang.
Dar, spre bucuria fanilor, se pare că cei de la Chevrolet s-au răzgândit să anihileze muscle car-ul lansat pentru prima dată în 1966. De atunci, maşina a fost produsă peste jumătate de secol cu o singură pauză între anii 2002 şi 2009, când a fost lansată a cincea generaţie, iar la ora actuală Camaro se află la cea de-a şasea generaţie, debutată în 2016. Cariera Camaro trebuia să finalizeze în 2024, fără vreun succesor, în contextul vânzărilor în continuă scădere de la an la an, atunci când Ford Mustang se simte confortabil pe piaţa maternă, dar şi în Europa.
Ei bine, deocamdată nu există informaţii veridice despre viitorul acestui faimos muscle car. Camaro va rămâne pe linia de producţie încă timp de 6 ani, respectiv americanii nici nu au apucat încă să proiecteze o continuare a seriei. Cel mai probabil, Camaro nu va avea vreun succesor direct, cel puţin în ipostaza actuală cu motor pe benzină, însă americanii ar putea lua în calcul posibilitatea lansării unui electromobil Camaro sau să împrumute strategia rivalilor de la Ford şi să lanseze modelul în rol de sub-brand, după exemplul lui Mustang Mach-E. Ce ziceţi de un SUV electric Chevrolet Camaro?
0
1,553
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!