Cea mai îndrăgită versiune Toyota Supra cu caroserie Targa revine, dar nu pe cale oficială

22 Decembrie 2020, 09:27
Denis Godorozea
Toyota Supra în caroserie de tip Targa a fost una dintre cele mai îndrăgite interpretări din gama sportivei japoneze de generaţie precedentă, în special în SUA. Iniţial pe Supra A80 acest tip de caroserie a fost oferit doar opţional, iar din 1996 toate motorizările de top cu benzinare turbo aveau un plafon detaşabil, iar o asemenea maşină a devenit super starul primului film din seria The Fast and the Furious, fiind pilotată de eroul lui Paul Walker.
Astfel, fanii au rămas nedumeriţi când noua generaţie Supra A90 a fost lansată într-o singură variantă de caroserie, coupe, iar asta chiar dacă sportiva japoneză împarte substratul tehnic cu BMW Z4, care este un roadster! Ei bine, acum visul este pe cale să devină realitate, or japonezii au pregătit o Targa pe baza noii generaţii Supra, însă aceasta debutează deocamdată doar în rol de concept, deşi unul apropiat de producţia de serie.
Proiectul aparţine diviziei americane Toyota şi a fost pregătit special pentru expoziţia SEMA. Evenimentul dedicat tuningului a fost, însă, anulat din cauza situaţiei pandemice, iar japonezii au fost nevoiţi să dezvăluie maşina doar în mediul online. Maşinile Supra GR Sport Top au fost pregătite de specialiştii din cadrul Motorsports Garage, ce au apelat la ajutorul tunerilor locali din SUA, respectiv o eventuală versiune de serie s-ar putea distinge simţitor de ceea ce vedem în aceste imagini.
Supra în caroserie Targa a preluat o serie de elemente exterioare de la conceptul Supra Heritage Edition, prezentat anul trecut. Printre acestea se numără eleronul posterior distinctiv, ochit la generaţia precedentă Supra A80, dar şi elemente aerodinamice mai agresive pe exterior. Plafonul, tradiţional, poate fi detaşat sau instalat doar manual, iar ca şi formă nu se distinge prea mult de acoperişul unui coupe de serie. Pentru a răspunde cererilor de siguranţă, inginerii au fortificat parbrizul şi partea posterioară a acoperişului, dar au mai rigidizat şi partea inferioară a caroseriei.
Nu se cunoaşte soarta ulterioară a versiunii Targa. Oficialii japonezi nu au confirmat intenţiile de producţie şi, bineînţeles, nu au specificat careva termeni de lansare. Respectiv, cel mai probabil, versiunile Targa vor fi obţinute prin transformarea coupe-urilor de serie în ateliere de tuning terţe.
0
1,140
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!