Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Chinezii atacă piaţa electromobilelor din Europa: brandul Xpeng lansează SUV-ul G3

17 Decembrie 2020 - 11:54
Denis Godorozea
Un nou brand originar din China anunţă planurile de lansare pe piaţa europeană. Este vorba de marca Xpeng, care vrea să cucerească poziţii bune în segmentul electromobilelor din Europa, oferind caracteristici tehnice decente la preţ raţional. Primul model disponibil în Europa va fi G3, care va avea un preţ comparabil cu Tesla Model 3, dar este un SUV.
Xpeng este un jucător nou chiar şi pe piaţa electromobilelor din China, unde şi-a făcut pentru prima dată apariţia în 2018. De altfel, gama de modele este compusă la moment doar din SUV-ul G3, care ulterior va fi acompaniat de sedanul arătos P7, debutat mai devreme.
Vă lăsăm pe voi să vă expuneţi despre designul maşinii, dar concomitent să facem cunoştinţă cu substratul tehnic pe care mizează G3. Electromobilul are la bază un singur motor electric ce pune în mişcare roţile punţii faţă. Unitatea livrează 197 CP şi 300 Nm, iar în această ipostază SUV-ul are nevoie de 8.6 secunde pentru a atinge viteza de 100 km/h, viteza maximă constituind 170 km/h. Motorul este alimentat de o baterie de 66.5 kWh, ce promite o autonomie de 450 km, calculată conform standardului WLTP. De la o sursă de alimentare rapidă rezervele bateriei pot fi suplinite în proporţie de la 30% până la 80% în 38 minute.
Cu o autonomie declarată decentă, Xpeng G3 nu impresionează cu caracteristicile dinamice, însă chinezii îşi doresc să atragă cumpărătorii printr-un preţ relativ accesibil în schimb. Potrivit informaţiilor preliminare, SUV-ul electric va vea un preţ de pornire de circa 34,000 euro, fără a lua în calcul şi subsidiile oferite de statele europene. Iniţial modelul va fi disponibil în Norvegia, unde primele unităţi vor fi livrate până la sfârşitul acestui an, iar din 2021 electromobilele chineze vor fi disponibile şi în alte ţări din spaţiul european.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter