Circa 2,000 prize de încărcare Volkswagen vor fi disponibile în Germania până la finalul anului 2021

30 Decembrie 2020, 15:06
Denis Godorozea
Volkswagen anunţă un plan amplu de extindere a reţelei de prize de încărcare pentru electromobile — doar pe teritoriul Germaniei constructorul va oferi până la 2,000 prize de alimentare până la sfârşitul anului viitor. Prizele se vor situa în preajma sau pe teritoriul uzinelor de producţie Volkswagen din Germania şi majoritatea dintre ele vor fi disponibile pentru toţi doritorii.
În prezent Volkswagen oferă 1,200 prize de încărcare la uzinele sale din Germania, majoritatea cărora sunt publice iar cele mai multe se regăsesc la uzina din Wolfsburg. Conform planurilor, pe parcursul anului viitor Volkswagen planifică să extindă numărul de prize în propria reţea cu lansarea a cel puţin 750 prize noi. Totodată, constructorul german planifică să lanseze prize din seria High Power Charging Station ce poate oferi până la 300 kW.
Bineînţeles, cu planurile de a deveni o companie neutră din punct de vedere al impactului asupra climei până în 2050, Volkswagen va continua această expansiune, urmând să ofere la uzinele sale peste 4,000 prize de încărcare pentru electromobile în anii următori. Pe lângă prizele din preajma uzinelor de producţie, Volkswagen va oferi acces la energie şi în cadrul reţelelor de dealeri. De menţionat, că concomitent Volkswagen este parte a proiectului internaţional Ionity, specializat pe dezvoltarea celei mai mari reţele de staţii de încărcare pe întreg teritoriul Uniunii Europene.
0
1,251
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!