Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Cum arată ediţia de adio a ultimului sportcar Alfa Romeo

18 Decembrie 2020 - 09:30
Denis Godorozea
Istoria sportivei Alfa Romeo 4C, ce a fost lansată pentru prima dată în 2013, se apropie de sfârşit. Constructorul italian nu a pregătit un succesor, iar pensionarea modelului va pune sfârşitul epocii sportcar-urilor clasice în gama Alfa Romeo, or italienii nu mai dispun de nici un coupe de performanţă.
Pe diverse pieţe unde este prezentată, Alfa Romeo 4C s-a ales cu mai multe ediţii de adio pe parcursul acestui an. Acum italienii prezintă ediţia aniversară 33 Stradale Tributo, care va pune capătul istoriei 4C pe piaţa americană, deşi maşina pare să se inspire de la trecutul sportiv al mărcii. Potrivit italienilor, ediţia a fost concepută pe baza sportivei Alfa Romeo 33 Stradale, prezentată în 1967.
Tradiţional pentru asemenea ediţii, însă, designerii şi inginerii nu au pregătit modificări majore. De altfel, nici nu ne-am putea aştepta la ele în condiţiile în care Alfa Romeo tinde să-şi revizuiască cheltuielile pentru a se lansa pe segmentele cele mai solicitate de piaţă. Astfel, versiunea 33 Stradale Tributo se va distinge de variantele de serie 4C prin nuanţa exclusivă Rosso Villa d’Este şi prin jantele de culoarea cuprului, dar cu design standard. Habitaclul este tapisat cu o combinaţie de piele şi Alcantara, la interior fiind prezente şi inscripţiile distinctive. Cea mai promiţătoare modificare ţine de sistemul de evacuare livrat de Akrapovic. Standard pentru această ediţie este inclusă şi suspensia sportivă, care în mod normal era oferită doar opţional.
Respectiv şi unitatea de propulsie, amplasată la posterior, este standard. Amintim că Alfa Romeo 4C este propulsată de un benzinar turbo de 1.7 litri, ce dezvoltă 240 CP şi se cuplează la o cutie robotizată cu 7 rapoarte şi dublu ambreiaj. În aceste condiţii sportiva poate accelera până la 100 km/h în 4.5 secunde.

În total vor fi produse doar 33 unităţi 4C în ediţia finală, toate destinate pieţei americane. Interpretarea este disponibilă doar cu caroseria decapotabilă. Fiecare maşină va fi asamblată manual, iar preţurile pornesc de la 80,000 dolari americani.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter