E o Lada 2105, e bine păstrată şi a fost deţinută de un german, iar acum a fost scoasă la vânzare!

5 Decembrie 2020, 20:26
Ilie Toma
Cu greu îţi poţi imagina că un german ar vrea să deţină şi să exploateze o Lada, nu-i aşa? Chiar dacă mai vezi câte una prin Germania, de obicei la volanul ei e tot un om originar de prin estul Europei, care-şi mângăie astfel sufletul cu amintiri nostalgice. Dar acesta e tocmai acel caz excepţional şi incredibil, în care o Lada 2105 a fost deţinută de neamţ get-beget, pe nume Andreas, din Marienberg.
Mai mult ca atât, neamţul a exploatat-o foarte dozat, iar maşina a avut un singur proprietar la viaţa sa. Fiind fabricată în 1987, această Lada 2105 a adunat până astăzi doar 63 mii km, făcând vizite regulate şi documentate la service.
Se pare că germanul s-a gândit măcar un pic şi la siguranţa sa, aşa că a instalat centuri de siguranţă retractabile, în locul celor libere originale. Şi i-a montat şi oglinda dreaptă exterioară, pentru că maşina nu o avea din uzină.
Şi pentru că maşina avea loc pentru un sistem audio standardizat, germanul i-a cumpărat unul german, cu radio şi casetă, Blaupunkt Hamburg. E interesant şi faptul că această Lada are o tapiserie de piele maro, atât pe scaune, cât şi pe uşi, iar după micile detalii de pe uşi, precum butoanele de închidere, se poate observa repede că e vorba de o versiune „de export” a Ladei 2105.
Sub capotă e motorul de 1.3 litri al celor de la VAZ, de 64 CP, şi pentru că vorbim de-o maşină care n-a stat doar pe loc şi n-a fost restaurată, el e într-o stare estetică firească pentru orice motor de Lada, adică un pic stropit, un pic ponosit pe dinafară. Dar, din punct de vedere mecanic, maşina e în stare excelentă, ziсe neamţul.
Şi se pare că omul a avut grijă aşa cum se cuvine de această Lada chiar din start. A făcut şi el ce făceau toţi proprietarii sovietici. I-a aplicat elemente de protecţie la aripi, în cazul lui fiind vorba de un fel de fibră de sticlă, totul pentru ca maşina să nu ruginească repede. Necătând la asta, Lada tot a mai dat pe ici, pe colo, semne de rugină, dar neamţul zice că le-a reparat pe toate.
Ei bine, şi acum germanul s-a decis să vândă maşina sa clasică, menţionând că şi-ar dori s-o dea în mâinile unui om care ar aprecia-o. Deşi proprietarul de azi pretinde că maşina e într-o stare foarte bună, pozele nu o recomandă chiar ca o maşină de nota zece. Mai este de lucru un pic în ea, ca s-o aduci la condiţie cu adevărat bună. În pofida acestui fapt, preţul maşinii se aliniază cu a unor maşini colecţionare mai accesibile, fiind de 5,800 euro. Şi până şi din poze se simte că germanul e excentric: dacă în normal oamenii ar fi acoperit numerele digital, cu o oarecare culoare în telefonul mobil sau s-ar fi chinuit un pic în Photoshop, atunci neamţul proprietar al acestei Lada a ales să le lipească cu bandă adezivă gri, fizic, ca să-i facă poze maşinii, pe un drum izolat din Germania!
0
5,498
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!